Partnerbericht

Investeren in Ghana, ja of nee?

Een geschikte lokale partner

Uitlenen in Afrika brengt uiteraard risico’s met zich mee. Wij doen er alles aan om deze risico’s te minimaliseren voor onze uitleners. Dat doen we door een gedegen analyse te doen van de verschillende kandidaten die graag onze lokale partner willen worden. Naast de harde criteria (hoe gezond zijn de MKB leningen in hun portefeuille, houden ze genoeg reserves aan voor slechte leningen, is er een werkende governance structuur, etc) kijken we ook goed naar de match met onze sociale doelstellingen. We zijn tenslotte een social enterprise – we willen banen creëren – en het zou dan niet stroken als de lokale partner een louter financiële doestelling heeft.

En we hebben onze pijlen gericht op…

… het land waar de evenaar en meridiaan van Greenwich elkaar (nagenoeg) kruisen. Met recht kun je spreken over het middelpunt van onze aardbol. Het is ook het land dat tot voor kort wereldwijd een van de 10 hardst groeiende economieën had. Het is… Ghana!

Na zorgvuldig onderzoek is gebleken dat Ghana op dit moment een zeer aantrekkelijk land is voor Lendahand om toe te treden. Het is er politiek gezien inmiddels redelijk stabiel en er is relatief weinig kinderarbeid. Desalniettemin leeft 24% van de bevolking nog in armoede volgens recente data van de Wereld Bank en dus kunnen wij samen met onze uitleners een grote impact hebben.

Benieuwd wat we precies gaan doen in Ghana? En wat vind jij, is het een goed idee om in Ghana te investeren?Lees hier de blog van Lendahand collega Koen!