Op het crowdfundingplatform ‘Voor de Wereld van Morgen’ kunt u sinds deze maand investeren in ondernemingen die een positieve impact hebben op de maatschappij en het milieu. Het platform is een samenwerking tussen de ASN bank en Oneplanetcrowd die beide de missie hebben om de samenleving te verduurzamen. De projecten passen in een van de duurzame thema’s; duurzame energie, natuur & milieu, eerlijke handel, mode & voeding, kinderrechten & onderwijs, veiligheid & sociale cohesie, zorg & welzijn.

Ruim 125 aanmeldingen

Meer dan 125 ondernemers schreven zich in. Daarvan zijn er zes geselecteerd die de samenwerking tussen de ASN bank en Oneplanetcrowd aftrappen. De projecten voldoen aan de duurzaamheidscriteria van bank en aan de kwaliteitscriteria van het crowdfundingplatform. De crowd financiert de ondernemingen door een lening te verstrekken, mee te doen met de voorverkoop of door een donatie te doen. Zo financieren we samen de wereld van morgen.

Dit zijn ze dan

Meer dan 400 funders doen al mee met de crowdfundingcampagnes. KarTent heeft zelfs het maximum bedrag al gehaald! Draag ook bij aan een betere wereld door deze ondernemingen te funden:

Voorlezen tegen taalachterstand

Met voorleespakketten biedt De Voorlees Express particulieren en organisaties een laagdrempelige manier om kinderen met een taalachterstand voor te lezen. Met het materiaal kunnen vrijwilligers via bibliotheken en scholen aan de slag bij gezinnen thuis. Ook wordt de logistiek en ondersteuning opgezet en gaat Voorlees Express samenwerkingen met landelijke partners aan. Daarbij willen zij een online tools, e-learning en een communicatieplatform inzetten.

Knuffelpoppen voor een beter inkomen in Nepal

Sweet Heroes zijn zachte knuffelpoppen waar je zelf op kunt tekenen. Je kunt ze steeds veranderen, want na een wasbeurt zijn ze weer wit. De poppen van ecologisch katoen worden fairtrade geproduceerd in Nepal. Daarmee helpt Stichting My World mensen in Nepal aan een inkomen. Sweet Heroes haar collectie uitbreiden met knuffels in groot formaat. Speciaal voor kinderen in opvanglocaties, kinderdagverblijven en ziekenhuizen.

Werken middenin de natuur

Kantoor Karavaan bouwt vintage caravans duurzaam om tot moderne off- grid werkunits op zonne-energie. Een werkplek midden in de natuur, voorzien van wifi en een koffiemachine. Fantastisch om tot inspiratie, creativiteit en ontmoeting te komen. Stressverlagend, productieverhogend en vooral heel erg fijn om in te werken.

Groentekookboek voor en door kinderen

Met Chef Het Samen laten kinderen zien hoe cool het is om met groente te koken. Geen cupcakes of taart, maar serieuze gerechten met groente in de hoofdrol. Chef Het Samen met Tomaat is de eerste in een serie groentekookboeken door en voor kinderen.

Een groene oase van duurzame planten bij u thuis

Nooit meer verdorde planten weggooien, niks meer verzuipen. Met Sprinklr kan iedereen zijn thuis omtoveren tot een groene oase. Ook als je geen groene vingers hebt. Een seizoensbox vol duurzaam gekweekte planten en begeleiding via de handige app van Sprinklr geeft iedereen het vertrouwen dat het kan. Doel van de crowdfunding van Sprinklr is om de eerste tweehonderd boxen in Utrecht en Amsterdam te kunnen verspreiden.

Recyclebare festivaltent

De KarTent is een 100% kartonnen tent die al voor festival bezoekers klaar staat. KarTent produceert de tent met veel minder CO2 dan een normale tent en is achteraf volledig te recyclen. Afval dat achterblijft op een festival wordt daardoor minder. Deze campagne heeft het maximum bedrag van € 50.000 al gehaald.

Met uw investering maken we de wereld mooier. Klik hier om mee te doen.

oneplanetcrowd

Oneplanetcrowd

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer