Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van overheid, werkgevers en werknemers. Samen moeten zij manieren vinden om armoede in de wereld te bestrijden. Over het werk van CNV Internationaal zei minister Van Ardenne: “Het CNV heeft de vakbond in Nicaragua geholpen om op te komen voor de rechten van werknemers in de voedingsindustrie. Nu worden er meer salarisafspraken gemaakt en is er meer veiligheid op de werkvloer. Wij ondersteunen deze initiatieven. Dit zijn voorbeelden die door de Europese Commissie en lidstaten gevolgd moeten worden. Ik doe een beroep op hen om mee te doen met Nederland aan dit soort initiatieven.”

Het MVO-congres in Maastricht is inmiddels afgelopen. De conferentie trok 700 deelnemers bestaande uit vertegenwoordigers van bedrijven, maatschappelijke organisaties, vakbonden, overheden en academische wereld.

Toespraak Minister Van Ardenne op het MVO-congres in Maastricht
Persbericht BuZa n.a.v. toespraak Minister Van Ardenne

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer