Partnerbericht

Innovatieve Nederlandse Qugo gaat opnieuw in productie

Qugo Europe BV succesvol gestart met crowdfunding campagne.

De Qugo, het 100% elektrisch aangedreven vervoermiddel dat in 2011 op de markt werd geïntroduceerd, gaat dit jaar met een vernieuwde versie opnieuw in productie. Het bedrijf Qugo Europe BV is verantwoordelijk voor de distributie in Europa. Voor de financiering van de productie maakt het bedrijf gebruik van ‘Crowdfunding’, een nieuwe manier van financieren die de laatste tijd sterk aan populariteit wint. De campagne is direct succesvol van start gegaan; in de eerste week van de crowdfunding campagne is al 20% van het benodigde bedrag opgehaald.

Qugo; duurzaam en leuk!

De Qugo is een elektrisch voertuig bestemd voor 1 persoon. Door de compacte afmetingen in combinatie met een elektrische aandrijving is de Qugo bijzonder geschikt in de drukke stedelijke gebieden of voor gebruik op grote bedrijfslocaties. De drie wielen maken de Qugo stabieler dan vergelijkbare alternatieven met twee wielen. Een ingenieus kantelmechaniek zorgt voor een dynamische rijgedrag. Door de knie in de binnenbocht wat meer te buigen draait de Qugo vanzelf door de bocht, net als bij skiën. Dit maakt hem bijzonder wendbaar en bovendien leuk om op te rijden. De Qugo onderscheidt zich bovendien van de concurrentie door een Europese certificering, waardoor de Qugo in heel Europa op de openbare weg is toegelaten. De Qugo wordt volledig in Nederland geproduceerd, het bedrijf Qugo Europe BV is verantwoordelijk voor de productie en de distributie.

Crowdfunding  campagne

Voor de financiering van de productie maakt het bedrijf gebruik van het platform van Oneplanetcrowd, dé Nederlandse crowdfunding organisatie voor duurzame projecten. Zowel particulieren als ondernemers kunnen via dit platform een bijdrage leveren in de vorm van een converteerbare lening. Dit is al mogelijk vanaf 250,- euro. Van het totaal benodigde bedrag van 100.000,- euro is binnen een week al 20% ingevuld. Via het grote netwerk van Oneplanetcrowd verwacht Qugo Europe in de komende 10 weken het volledige doelbedrag bij elkaar te kunnen halen, waarna de productie van de nieuwe serie medio april opgestart kan worden.

Bekijk hier de crowdfundingactie: http://www.oneplanetcrowd.nl/project/qugo