Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Tijdens dit spel gaan de deelnemers met Wouter langs de huizen om 'virtueel' geld op te halen. De score loopt op naarmate de spelers meer vragen over Cordaid Kinderstem en ASN Jeugdsparen juist weten te beantwoorden en het geluk hebben dat de bewoners vrijgevig zijn. Uiteraard is het de bedoeling dat de spelers hierdoor meer kennis krijgen over het werk van Cordaid Kinderstem dat daarbij al vijf jaar door ASN Jeugdsparen wordt gesteund.

Vier weken lang, van 10 september tot en met zondag 7 oktober 2007, kan iedereen het spel spelen. Per week is er een winnaar, namelijk diegene die virtueel het meeste geld heeft opgehaald. Deze weekwinnaar krijgt een spaarrekening bij de ASN Bank met een inleg van 450 euro. Ditzelfde bedrag maakt de ASN Bank ook iedere week over naar Cordaid Kinderstem. Verder zijn er in totaal 36 prijswinnaars van een wereldwinkel-cadeaubon van 20 euro.

In september is het precies vijf jaar geleden dat de samenwerking tussen Cordaid Kinderstem en de ASN Bank begon. De bank heeft toen ASN Jeugdsparen opgezet. Voor elke nieuw geopende jeugdspaarrekening doneert de ASN Bank sindsdien 10 euro aan Cordaid Kinderstem. Daarnaast schenkt de bank jaarlijks een percentage van het via ASN Jeugdsparen ingelegde geld. Jonge spaarders van de ASN Bank steunen op deze manier straatkinderprojecten in Kameroen en India.

www.goedgeldspel.nl

www.kinderstem.nl

www.asnbank.nl

screen_shot_2011-12-08_at_8.00.09_am

ASN Bank

De ASN Bank zet zich in om de duurzaamheid van de samenleving te bevorderen. Daarom vindt de ASN Bank mensenrechten, sociale betrokkenheid …
Profielpagina