In Nederland wonen volgens het CBS zo’n twintigduizend Indiërs. Wie zijn zij en wat vinden ze van Nederland? India Nu ging met twee vrouwen en een man in gesprek over Nederland en India.

Indiërs vormen de grootste groep kennismigranten in Nederland. Met een enorme arbeidspool aan hoogopgeleiden, halen Nederlandse bedrijven hun personeel maar wat graag uit India. De voorspelling is dat het aantal Indiase kennismigranten in Nederland de komende jaren alleen nog maar zal groeien.

De zeer succesvolle designer Satyendra Pakhalé opereert vanuit Amsterdam en leerde in India van diverse stammen de fijne kneepjes van hun ambachten. ‘Design moet vooral menselijk en betekenisvol zijn. Helemaal in een tijd waarin technologische ontwikkelingen gelijk worden gesteld aan vooruitgang.

Indiase wijsheden als leidraad voor management in Nederland. ‘Als bedrijven uitgaan van het grotere geheel, is dat én beter voor de organisatie én beter voor de mensen die er werken en de samenleving in het algemeen. Verder een column over werken bij een NGO in India en natuurlijk de vaste rubrieken zoals de fotoreportage, Nieuws in het kort, Hindoe-deities aan het woord en een gesprek over het dagelijks leven van een van de miljard Indiërs in One in a billion.

—————————-

Abonnee worden? Meldt u aan via het formulier op de website www.indianet.nl, onder Tijdschrift India Nu.

De redactie van India Nu is bereikbaar voor meer informatie via indianu@indianet.nl.

www.indianet.nl

ARISA

ARISA

Stichting Arisa (Advocating Rights In South Asia, voorheen Landelijke India Werkgroep) ondersteunt en versterkt vanuit Nederland de …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer