Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

In het Haagse Sarnámihuis vertelde Anil Ramdas over de literatuur van de Indiase diaspora. Hij ontmoette V.S. Naipaul en keek rond in de slaapkamer van Salman Rushdie. ‘Ik voel mij een merkwaardige groupie van allebei.’

De Dongria Kondh zagen hun jarenlange verzet tegen een bauxietmijn op hun land met succes bekroond. De regering verbood de mijn van de Britse multinational Vedanta.  Inspiratie voor andere bedreigde groepen die het opnemen tegen grote bedrijven? Vreedzaam protest werkt!

Verder de column en natuurlijk de vaste rubriekenzoals de fotoreportage, India Toen en een gesprek over het dagelijks leven van een van de miljard Indiërs in One in a billion.

India Nu kan worden besteld via 030-2321340 en via de website www.indianet.nl (onder ‘Tijdschrift India Nu’). Losse nummers kosten €3,20 exclusief porto.  Abonnee worden? Meldt u aan via het formulier op de website www.indianet.nl, onder Tijdschrift India Nu.

landelijkewerkgroepindianet

Landelijke India Werkgroep

De Landelijke India Werkgroep (LIW) komt op voor de kansarmen in India. Ze doet dat door campagnes, voorlichting en onderzoek. De LIW werkt …
Profielpagina