Vrede & veiligheid: het zijn belangrijke politieke thema’s, die je helaas weinig voorbij ziet komen in de verkiezingsstrijd. Omdat wij bij IKV Pax Christi van mening zijn dat de visies van politieke partijen op deze onderwerpen belangrijk zijn voor een weloverwogen keuze op 12 september hebben wij de vredesstemwijzer ontwikkeld. 

Want hoe belangrijk zijn mensenrechten in het buitenlandbeleid van de VVD? Wat vindt de SP van kernwapens en de JSF? En hoe denkt D66 over handelsvoordelen voor Israël? Het zijn vragen die belangrijk zijn bij het inkleuren van het juiste vakje op bij de verkiezingen. In campagnetijd gaat het vaker over de economische crisis dan over vrede en veiligheid. Op basis van de partijprogramma’s van de verschillende programma’s hebben wij een stemwijzer ontwikkeld waar deze belangrijke thema’s wél centraal staan.

Met deze stemwijzer geeft IKV Pax Christi je de mogelijkheid jouw kijk op vredes- en veiligheidsvraagstukken te vergelijken met de standpunten van een aantal van de grootste politieke partijen. Laat je door de tien stellingen inspireren, deel ze met je vrienden en breng lijsttrekkers op de hoogte van je uitkomst via Twitter.

 

Doe de stemwijzer op www.vredesstemwijzer.nl

 

 

pax

PAX

PAX staat voor vrede. Samen met mensen in conflictgebieden en kritische burgers in Nederland werken wij aan een menswaardige, democratische …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer