Wat is Youth in Action?

Youth in Action is een Europees subsidieprogramma voor Europese projecten voor jongeren. In totaal stelt de Europese Unie 885 miljoen Euro beschikbaar voor Youth in Action, verdeeld over 27 Europese landen in de periode 2007-2013. Voor Nederlandse aanvragers is er een subsidiepot van 20 miljoen Euro, verspreid over zeven jaar. Dat betekent dat er jaarlijks geld is voor bijna 4000 jongeren verdeeld over 400 projecten.

 

Het doel van Youth in Action is de actieve betrokkenheid van jongeren bij de maatschappij en bij Europa vergroten. Organisaties, jongeren, jongerenwerkers en jongerenbeleidsmakers kunnen bij Youth in Action subsidie aanvragen voor internationale buitenschoolse projecten voor jongeren. Er is subsidie is voor veel verschillende activiteiten: jongeren kunnen bijvoorbeeld twee maanden tot een jaar vrijwilligerswerk doen in Zweden of samen met lokale beleidsmakers nadenken over de inrichting van een buurtplein.

 

Youth in Action wordt gefinancierd door de Europese Commissie en het Nederlandse Ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport en uitgevoerd door de afdeling Internationaal van het Nederlands Jeugdinstituut.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nienke Nuyens, Nederlands Jeugdinstituut/ Internationaal, tel: 030-2306550/ 06-45221338. www.youthinaction.nl. Een foto van Kathalijne die met kettingzaag het ijssculptuur opent, is (rechtenvrij) beschikbaar op www.youthinaction.nl.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer