De voorlichtingscampagne is erop gericht de grootste misstanden rondom de vogelgriep weg te nemen. Een veel gehoorde misvatting is bijvoorbeeld, dat men denkt dat kippen door de hitte zijn bezweken en alsnog worden genuttigd. Het geven van heldere informatie over de symptomen en bestrijding van vogelgriep kan dit voorkomen.

 

De on-line informatie wordt verspreid via het lokale netwerk van IICD in Ghana. IICD ondersteunt een aantal lokale organisaties in Ghana met de toepassing van ICT op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en landbouw. Zij ondersteunt hen door onder andere het geven van trainingen, workshops, maar ook door het opzetten van lokale netwerken voor het uitwisselen van kennis en informatie. Deze worden nu gebruikt voor het verspreiden van informatie over vogelgriep.

 

De Information Support Unit van het Ministry of Food and Agriculture gebruikt nu de informatie van IICD voor het ontwikkelen van een voorlichtingscampagne bestaande uit posters en flyers gericht op het brede publiek, maar vooral op boeren. Het materiaal zal zowel in het Engels als in verschillende lokale talen worden verspreid. IICD levert ook een financiële bijdrage aan het ontwikkelen van de voorlichtingscampagne.

 

IICD is overigens niet de enige organisatie die ondersteuning biedt bij het verspreiden van informatie, ook US AID en FAO zijn betrokken bij de voorlichting rondom de vogelgriepvirus.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer