Het International Institute for Communication and Development (IICD) heeft in 2011 in Afrika en Latijns Amerika 3,8 miljoen boeren bereikt. In totaal hielp het werk van de ontwikkelingsorganisatie bijna 6 miljoen mensen. Dit blijkt uit het jaarverslag 2011 dat de organisatie deze week uitbracht.

Behalve boeren, bereikte IICD onder andere leraren, scholieren, doctoren en jonge ondernemers. IICD is een Nederlandse ontwikkelingsorganisatie die mensen in Afrika en Latijns Amerika ondersteunt door Informatie en Communicatie Technologie (ICT) in te zetten voor duurzame ontwikkeling.

In 2011 hielp IICD onder andere honingproducenten in Zambia die door middel van GPS nu beter hun producten in kaart kunnen brengen en ze uiteindelijk ook beter kunnen verkopen. In Oeganda kunnen jonge aanstaande moeders hun kinderen nu beter beschermen tegen HIV-aids  door middel van voorlichting op hun mobiele telefoon. In Kenia krijgen Maasai kinderen in afgelegen gebieden dankzij internet en computers toegang tot dezelfde lesstof als leerlingen in de stad. Allemaal concrete veranderingen dankzij de steun van IICD en de partners van IICD.

Andere hoogtepunten van IICD’s jaarverslag zijn:

  • Mobiele technologie werd toegepast in 7 verschillende ontwikkelingslanden
  • 80 procent van IICD’s projecten ging verder zonder verder financiële steun van IICD
  • IICD begon met vier andere Nederlandse ontwikkelingsorganisaties het Connect4Change consortium Een volledige en beknopte versie van

IICD’s jaarverslag Van digitaal dromen naar concrete verandering is te vinden op de website annualreport.iicd.org. Hier is ook een Nederlandstalige versie te downloaden. 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer