Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Ben Knapen, Jozias van Aartsen (VVD)en Kentaro Toyama (oprichter Microsoft Research India) houden speeches over het belang van ICT voor een groenere economie in Afrika en Latijns-Amerika. Andere sprekers zijn Bernhard van Oranje (oprichter Levi9), Hans den Hartog (algemeen directeur Interacces), Caroline Figueres (algemeen directeur IICD) en José Luis Parada (Departement Santa Cruz, Bolivia). Organisator van het evenement is IICD, een internationale ontwikkelingsorganisatie die ICT al 15 jaar inzet voor duurzame ontwikkeling in Afrika en Latijns-Amerika.

Ontwikkelingslanden zijn extra kwetsbaar voor voedsel- en milieucrises en ICT kan bij verantwoord gebruik bijdragen aan een groenere economie. Daarom overhandigt IICD tijdens het evenement aanbevelingen aan het Nationaal Platform Rio+20. Ook tekenen vertegenwoordigers van de Nederlandse IT-sector de overeenkomst ‘Bits 4Green’ waarmee zij verklaren zich in te zetten voor het verminderen van energiegebruik en elektronisch afval in ontwikkelingslanden.

Algemeen directeur IICD Caroline Figuères: "IICD wil met het evenement de aandacht vestigen op ICT als katalysator voor een groenere economie. We zijn erg gelukkig dat de Nederlandse IT-sector met Bits4Green de verantwoordelijkheid neemt om zich in te zetten voor duurzaam energiegebruik in ontwikkelingslanden."

Vooraf aan de conferentie wordt het VN-rapport ‘Information Economy Report’ gepresenteerd door een afgevaardigde van de Verenigde Naties. Tijdens de presentatie en de paneldiscussie zal in worden gegaan op de wereldwijde trends op gebied van ICT en economische vooruitgang.

De mini-conferentie vindt plaats op dinsdag 25 oktober in het Korzo Theater in Den Haag om 13.00 uur. De presentatie van het VN rapport om 11.30 uur. Voor aanmelden en het volledige programma verwijzen we u naar: http://anniversary.iicd.org.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer