Een aantal fragmenten uit het dagboek van Loek:

8 april

"Het Gaza NGO Veiligheidskantoor is een belangrijke bron van informatie voor vele lokale en internationale NGO’s. Op zondag melden zij dat "[…]Home Made Rockets and mortar fire continued, though at a noticeably reduced level […] continuing projectile fire from the Gaza Strip is likely to be met by activity from Israeli Forces, and visa versa".

Met deze informatie in gedachten neem ik de beslissing de situatie gedurende de komende 24 uur aan te zien, en slechts terug te keren als de situatie verder kalmeert."


12 april

"Voor de mensen hier vormen de verse groenten een aangename afwisseling van de voortdurende afhankelijkheid van droograntsoenen. Zoals een moeder onlangs zei in een van onze ‘focusgroep’ discussies: "Mijn kinderen dansten op de tafel toen zij mij thuis zagen komen met aardappelen". In dezelfde groep vertelt een grootmoeder met tranen in haar ogen dat een van haar zonen geen eten had voor zijn kinderen en zij bij haar andere zoon langs ging om hem met zijn broer te laten delen.

Onlangs trof ik een echtpaar aan in scheiding, driftig in discussie over wie de rechten had over de wekelijkse portie verse groenten.

Deze verhalen onderstrepen het algemene belang om door te gaan met het verlenen van humanitaire hulp."

http://www.carenederland.org/humanitaire-hulp-westbank/-gaza-blijft-hard-nodig

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer