Partnerbericht

Honderd jaar Albert Schweitzer ziekenhuis Lambaréné

 

Dr. Albert Schweitzer (1875-1965) en zijn vrouw Hélène Bresslau (1879-1957) vertrokken 21 maart 1913 naar Frans Equatoriaal Afrika, nu Gabon. Zij begonnen daar hun werk in het toen nog te bouwen ziekenhuis Lambaréné. Voor de Internationale Albert Schweitzer Beweging (AISL) is dit aanleiding om 2013 als Jubileumjaar aan te merken.

Ook het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) ziet in het 100-jarig jubileum aanleiding voor een aantal extra activiteiten. De mei-editie van het Albert Schweitzer Magazine wordt een themanummer dat geheel in het teken staat van Schweitzer en het jubileum, met hierin bijzondere bijdragen van Schweitzer kenners en een terugblik op Schweitzers leven in woord en beeld. Daarnaast worden er in heel het land diverse herdenkingsorgelconcerten, lezingen en colloquiums georganiseerd.

Het levensverhaal van Albert Schweitzer is veelzijdig en boeiend; zijn gedachtegoed, eerbied voor het leven, is tijdloos nog altijd inspirerend. Het NASF beschikt over (achtergrond) informatie in woord en beeld voor hen die geïnteresseerd zijn in dit unieke jubileum, 100 jaar Lambaréné en het verhaal over:

  • Albert Schweitzer de (tropen)dokter
  • Albert Schweitzer de musicus
  • Albert Schweitzer de Nobelprijswinnaar voor de Vrede (1952)
  • Albert Schweitzer de humanitaire ethicus
  • Albert Schweitzer de theoloog

DO SOMETHING WONDERFUL. PEOPLE MAY IMITATE IT. – Albert Schweitzer –

Bekijk de agenda en alle activiteiten op www.nasf.nl/agenda

———————————————————————————————————-

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) verstrekt startsubsidies, door middel van een directe microgift, aan kleinschalige, lokale gezondheidszorgprojecten in Afrika. Wij doen dit op basis van de levensvisie van Nobelprijswinnaar Albert Schweitzer: Eerbied voor het Leven, waarin respect voor alles wat leeft centraal staat. Daarnaast reikt het fonds jaarlijks de Albert Schweitzer Prijs uit aan jongeren met een bijzonder ontwikkelingsproject of initiatief op het gebied van gezondheidszorg in Afrika.

………………………

Einde bericht – Onderstaande is niet voor publicatie bedoeld

Voor meer informatie kunt u terecht op onze site www.nasf.nlU kunt tevens contact opnemen met Lotti Atherton: Lotti.atherton@nasf.nl of +31 (0)6 83990625