Partnerbericht

Homestays, de beste manier om de mensen op je reisbestemming te leren kennen!

Voor veel mensen is het een toch een beetje een drempel, zo’n homestay. Maar zodra je over deze drempel heen stapt gaat er een wereld van mooie ervaringen voor je open. Bij Local Hero Travel geloven we dat een homestay de perfecte manier is om een land, de cultuur en de inwoners mensen beter te leren kennen tijdens een reis.

Voor veel mensen is het een toch een beetje een drempel, zo’n homestay. Maar zodra je over deze drempel heen stapt gaat er een wereld van mooie ervaringen voor je open. Bij Local Hero Travel geloven we dat een homestay de perfecte manier is om een land, de cultuur en de inwoners beter te leren kennen tijdens een reis.

Mensen denken vaak het dat het slapen bij mensen thuis ongemakkelijk is, dat ze geen vrijheid hebben of juist dat ze iemand teveel in de weg zitten. Maar uit eigen ervaring kunnen we vertellen dat dit enorm mee valt en dat je je hartstikke welkom zult voelen. De gastheer of vrouw zal er alles aan doen om het jou naar je zin te maken.

Tijdens een homestay krijg je altijd een eigen kamer, vaak met eigen badkamer, maar natuurlijk kan het ook zo zijn dat je het sanitair moet delen met de familie. Meestal boeken reizigers één nacht in een homestay. Maar eigenlijk vinden wij twee nachten veel leuker. Je moet vaak even wennen aan de nieuwe omgeving en dit geldt natuurlijk ook voor de mensen waarbij je overnacht. De tweede nacht ken je elkaar al wat beter en als je weg gaat voelt het alsof je de afgelopen dagen bij vrienden hebt geslapen.

Neem tijdens je verblijf vooral de tijd en doe overal aan mee, zo leer je elkaar tenslotte het beste kennen. In Marokko is het bijvoorbeeld leuk om samen te koken. Alles draait hier om eten en iedereen is enorm gastvrij. Overal staan de pannen te pruttelen en het hele huis ruikt naar verse kruiden.

In Tharu, Nepal, beleefden wij ook een hele leuke ervaring. Tharu is een arme community in Nepal, waar vooral boeren en vissers wonen. Het is erg rustig en niemand heeft er haast. Ga mee vissen, maak een gezellig praatje en je bent helemaal zen.

Het is altijd leuk als je iets meeneemt van thuis, een pak stroopwafels bijvoorbeeld, zo kan de familie waar je verblijft ook kennis maken met smaken vanuit Nederland.

Op bijna alle bestemmingen die Local Hero Travel aanbiedt kan de local hero een homestay regelen. Wij tippen je er graag nog een aantal. Een nachtje bij de locals in Zuid-Afrika en een verblijf bij Candirejo village op Java zijn toch wel twee van onze favorieten. Kijk voor nog meer leuke homestays op de website van Local Hero Travel. Meer lezen over homestays? Lees ons blog ‘Top-5 leukste homestays’.