1. Doe vrijwilligerswerk
Veel jongeren doen aan vrijwilligerswerk – niet alleen om hun cv op te poetsen! Ze zetten zich in tegen extreme armoede en het uitbannen van voorkombare ziekten, bijvoorbeeld door actief campagne te voeren!

2. Schrijf politieke vertegenwoordigers aan
 Afgevaardigden willen maar al te graag weten wat er bij hun kiezers leeft. Maar in hun eentje kunnen ze armoede of klimaatverandering niet aanpakken. Het is aan jou om hen te vertellen hoe ze kunnen helpen. Schrijf hen aan of spreek met hen af, en zeg hen waarop ze hun aandacht moeten richten. En je kunt hier zien waar dat tot leidt!

3. Zet sociale media in
Met sociale media bereik je miljoenen mensen wereldwijd. Je hebt ongetwijfeld zelf al gezien hoe een simpele hashtag een enorme sociale bewustwording kan creëren. Denk eens na: welke hashtags wil jij steunen of verspreiden? Misschien opkomen voor onderwijs voor vluchtelingen?

4. Wees een voorbeeld voor anderen
Een van de beste manieren om het verschil te maken, is anderen motiveren om je voorbeeld te volgen. Je brengt jongeren iets bij over belangrijke kwesties. Tegelijkertijd stimuleer je hen om hetzelfde te doen. Samen heb je meer impact dan in je eentje! En wat als je met 300 anderen bent?

5. Think out-of-the-box
Waarom gaan sommige filmpjes, campagnes of foto’s viraal? Omdat ze buiten de gebaande paden treden! Ze tonen iets totaal nieuws, en worden daarom massaal gedeeld. Als je het verschil maakt op een onconventionele manier, bereik je gegarandeerd méér en andere doelgroepen. Zoals de jeugdambassadeur van ONE!

Maar waar moet je beginnen? ONE helpt je een handje: wordt jeugdambassadeur! Solliciteer voor 1 december om NU te beginnen met de wereld te veranderen.

ONE-logo-black

The ONE Campaign

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer