In 86 landen op de wereld is homoseksualiteit namelijk nog steeds strafbaar. In 7 landen staat er zelfs nog de doodstraf op. Toch zijn er in deze landen moedige activisten die geen vrede hebben met hun situatie. Zij gaan de strijd aan om hun recht op te eisen, het recht om te mogen zijn wie ze zijn. Hivos is van mening dat iedereen, ongeacht zijn of haar seksuele oriëntatie, de mogelijkheid moet hebben om te kunnen leven op een manier die hij of zij wil. Dit met gelijke toegang tot middelen en welvaart en vrij van discriminatie en vervolging.

Hoewel er al veel positiefs is gebeurd op het gebied van homo-emancipatie is het nog geen ‘gewonnen race’. Hivos heeft een van de grootste programma’s op het gebied van homo-emancipatie wereldwijd. Op Roze Zaterdag en de daar aan voorafgaande Roze Week wil Hivos de noodzaak van homo-emancipatie onder de aandacht brengen van het Nederlandse publiek.

Voor meer informatie: hivos.nl/rozeweek

hivos_400px

Hivos

Wij zijn Hivos, een internationale organisatie die zoekt naar nieuwe oplossingen voor hardnekkige wereldproblemen. Met slimme projecten …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer