Partnerbericht

HILAC-lezing: Nieuwe militaire technologieën

Bij elke HILAC-lezing vertelt een gerenommeerd rechtsexpert over specifieke uitdagingen binnen het humanitair oorlogsrecht en gaat hierover in gesprek met het publiek. Deze keer bespreekt Robin Geiß de uitdagingen die voortkomen uit nieuwe militaire technologieën.

Autonome wapensystemen, cyberoorlog, de militarisering van de ruimte en andere nieuwe technologieën zorgen voor nieuwe uitdagingen binnen het Internationaal Humanitair Oorlogsrecht (HOR). Volgens spreker Robin Geiß roepen deze uitdagingen fundamentele vragen op over de toepasbaarheid van het Internationaal Humanitair Oorlogsrecht. Tijdens deze lezing bespreekt hij de grootste uitdagingen en hoe de internationale rechtsorde daar mee om moet gaan.

Over Robin Geiß

Robin Geiß heeft een lange academische carrière op het gebied van internationaal recht. Hij is de voorzitter van het studieprogramma International Law and Security aan de Universiteit van Glasgow en directeur van het Glasgow Centre for International Law and Security (GCILS). Ook is hij gastprofessor en faculteitslid bij de Paris School of International Affairs (PSIA) aan de Sciences Po, voormalige juridisch adviseur voor het International Committee of the Red Cross (ICRC) en huidig lid van de Research Advisory Board van de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP) in Berlijn. Verder is Robin co-editor van het Yearbook of International Humanitarian Law, een lid van de Lieber Prize Committee of the American Society of International Law en van de German National Committee on International Humanitarian Law.