Partnerbericht

HIHAHUT

Hihahut rolt een netwerk uit van luxe trekkershutten, geplaatst op bijzondere locaties en volledig zelfvoorzienend. Dit nieuwe concept combineert recreatief overnachten met de bewustwording van duurzaamheid. Overdag op pad langs bestaande wandel-, fiets- en vaarroutes, om 's avonds met z'n tweeën in jouw unieke hut voor die avond te overnachten.  

Duurzaam genieten van natuur

De hutten van Hihahut laten geen voetprint achter. Door onder andere het gebruik van een compost-toilet en een mobiel helofytenfilter voor het afvalwater komen er geen afvalstoffen in de grond terecht. Zonne-energie zorgt voor de benodigde elektra en er wordt regenwater opgevangen om te kunnen douchen. Op deze manier hoeven de hutten niet aangesloten te worden op het stroomnet, riool én hebben ze geen wateraansluiting nodig. Verder houdt hihahut zich bezig met de ontwikkelingen binnen circulaire economie, waar nog veel te behalen valt. "Zowel op duurzaam als economisch vlak is het interessant voor hihahut als bedrijf om hierin te blijven groeien." geeft van Bostelen aan. Als grote proeftuin start het project deze zomer in gemeente Kaag en Braassem, waar het enthousiast wordt ontvangen. Zo sprak wethouder Yvonne Peters-Adrian:

"Hihahut is een innovatief concept, opgezet door jonge ondernemers die recreatief overnachten nóg unieker willen maken. Fantastisch dat ze onze gemeente hebben uitgekozen om hun onderneming uit te rollen.".

Ondernemers Anne Beuk, Marga de Jong en Toine van Bostelen denken echter al groter dan deze vijf hutten. "Ons concept is overal toepasbaar en we zouden het netwerk graag in heel Nederland willen uitrollen." vertelt de Jong.

Creëer je eigen mini-avontuur

Het draait niet alleen om de hutten en locaties waar ze komen te staan, maar vooral ook om het netwerk dat de hutten samen vormen. Wanneer je boekt bij Hihahut kun je een mini-avontuur verwachten. "We proberen unieke ervaringen te creëren waarbij bezoekers écht even weg zijn uit hun drukke leventje en kunnen genieten van al het moois wat ons land te bieden heeft.", aldus Beuk. Iedereen start bij één startpunt waarvandaan ze met een vervoersmiddel van hihahut (een tandem of roeiboot) hun eerste route starten. Tijdens het afleggen van de routes komen ze langs de lokale kaasboer of kunnen bezoekers appels plukken in de boomgaard. "Op deze manier worden lokale ondernemers betrokken bij onze onderneming en komen onze bezoekers nog weer meer te weten over lokale producten en cultuur." vertelt de Jong. Overigens hoeven bezoekers geen beddengoed of kookgerei mee te nemen op hun tocht. Alle hutten zijn voorzien van comfortabel opgemaakt bed, een keuken, douche en toilet.

Boek nu al de eerste overnachting

Om met een vliegende start het zomerseizoen te beginnen heeft Hihahut een crowdfunding-campagne gelanceerd op ons platform Oneplanetcrowd. Door hier je eerste overnachting te boeken ontvang je het voordeel dat je als eerste de mogelijkheid hebt om jouw favoriete datum uit te kiezen, en ontvang je bovendien een gratis ontbijt-box die klaarstaat bij aankomst in de hut. Durf jij het avontuur aan te gaan? Korting op de eerste overnachting via deze link!