Partnerbericht

Hierdoor zijn de tassen van Matt and Nat duurzaam

Inmiddels zijn er veel materialen die gebruikt worden voor het produceren van een tas. Een Fjallraven rugzak wordt bijvoorbeeld gemaakt van een stof genaamd vinylon. Aan de andere kant, Burkley Tas produceert hun tassen van polyester. Wat veel mensen niet weten over polyester is dat het best wel duurzaam is. Het is namelijk een synthetisch materiaal dat helemaal gerecycled kan worden. Bovendien zijn steeds meer producenten van tassen op het moment bezig met het produceren van duurzame exemplaren. Ook het merk Matt and Nat doet dit al een tijdje, waarover je hieronder meer kunt lezen. 

Over Matt and Nat
Matt and Nat is dus een producent van tassen die veel rekening houdt met het milieu. Het is niet voor niets dat de naam eigenlijk een afkorting is van MAT(T)ERIAL and NATURE, oftewel materiaal en natuur. In 1995 werd dit merk opgericht in Montreal, een enorme stad in Canada. Het is bovendien een veganistische producent. Dit houdt in principe in dat er helemaal geen dierlijke producten gebruikt worden tijdens het maken van de producten. In 2010 werd door de Verenigde Naties niet voor niets gerapporteerd dat je het beste een veganistisch of vegetarisch dieet kunt gebruiken om het milieu te beschermen. Dit is het geval doordat de bio-industrie ontzettend schadelijk is voor onze aardbol. Matt and Nat heeft dus het advies van de Verenigde Naties overgenomen. Hoe? Dat wordt hieronder uitgelegd.

Veganistisch leer
Matt and Nat gebruikt meerdere soorten veganistisch leer voor het produceren van de prachtige tassen. Deze soorten heten officieel polyurethaan en polyvinylchloride, wat over het algemeen respectievelijk afgekort wordt tot PU en PVC. PU is normaal gesproken een stuk minder schadelijk voor het milieu dan PVC. Hierdoor kiest het Canadese bedrijf ervoor om zoveel mogelijk gebruik te maken van polyurethaan. Bovendien is het merk constant aan het werk om de standaarden van de materialen te verbeteren. Zo gebruikt één van de fabrieken van Matt and Nat de SA8000 standaard. Het bedrijf hoopt om dit in de toekomst een groter deel te maken van de productie. Naast leer gebruikt Matt and Nat nog meer materialen. Zo zijn alle voeringen geproduceerd van 100 procent gerecyclede plastic flessen. Ook maakt het gebruik van andere duurzame materialen voor het produceren van tassen, waarbij je onder meer kunt denken aan rubber en kurk.

Hoofdkantoor
Bij de productie van de tassen maakt Matt & Nat dus gebruik van veganistische en duurzame materialen. Toch gaat het nog veel verder, want ook in het hoofdkantoor van het bedrijf wordt het veganistisch dieet niet vergeten. Dit gebouw bevindt zich in Montreal, waar het merk dus ook opgericht is. Matt and nat noemt het een dierproefvrije zone. Zo houdt het op de laatste vrijdag van elke maand een veganistisch feest. Hier zullen de verjaardagen van alle werknemers die in die maand jarig zijn geweest gevierd worden. Dit wordt onder meer gedaan met behulp van cupcakes, die natuurlijk helemaal veganistisch zijn. Ook beveelt het merk aan haar werknemers om zoveel mogelijk vrijwillige activiteiten te doen.