Ben jij tussen 18 en 28 jaar oud? Wil je op reis naar Thailand? Upload dan nu jouw favoriete fairtrade rijstgerecht. Wie weet presenteert Ramon Beuk op 1 november 2012 jouw gerecht als Het beste fairtrade rijstgerecht van Nederland.
Meedoen kan met elk recept, zolang er maar rijst in zit. Dus blijft het hele studentenhuis wakker omdat niemand jouw midnight nasi-snack wil missen? Smeekt je vriend je om elke zaterdag weer die hete maar o zo lekkere rijst met curry klaar te maken? Wat het ook is, upload jouw rijstrecept en deel met heel Nederland je beste, eerlijkste en culinair meest verantwoorde gerecht. De 10 beste rijstrecepten die naar de finale gaan, worden op maandag 29 oktober door de jury bekendgemaakt. 

Bekijk hier de video-oproep van Ramon: www.fairminds.nl/rijst

De finale
Op donderdag 1 november presenteert Ramon Beuk de finale tijdens de Fairtrade Week. Voor het oog van de jury bereiden de teams hun gerechten nu in levende lijve. De jury bestaat uit Masterchef jurylid Alain Caron, 24Kitchen tv-kok Prins van den Bergh en Masterchef winnares Estée Strooker. Deze 3 kritische fijnproevers  zwaaien de culinaire scepter  en beslissen welk team wint door ‘Het beste fairtrade rijstgerecht van Nederland’ te maken.

De prijs
De winnaars winnen een geheel verzorgde reis naar Thailand. Daar staat onder andere een bezoek aan de rijstboeren op het programma. Deze producenten kunnen alles vertellen over fairtrade rijstproductie. Gedurende deze week verschijnt op de website van Fairminds een blog van de winnaars over hun avonturen.

Over Fairminds 
Fairminds is hét fairtrade co-creatie platform van Nederland voor jongvolwassenen van 18 t/m 25 jaar. Fairminds daagt jongeren uit , als consument, ondernemer, designer of opiniemaker. Fairminds organiseert jaarlijks diverse online en offline acties voor en met jongeren. 

Fairminds: “Fairtrade gaat wel eens gebukt onder het beeld dat het moeilijk is en focust op (het aanpakken van) onrechtvaardigheid. Jongvolwassenen hebben daar vaak geen behoefte aan en zien liever de mogelijkheden. Wat kan wél en vooral: wat is écht mooi of lekker? Dat er aan die producten dan een goed verhaal zit, is mooi meegenomen. Met deze kookwedstrijd laten we zien dat koken met fairtrade ingrediënten leuk en makkelijk is en verrassende gerechten kan opleveren.”

Doe mee! Meld je aan op www.fairminds.nl/rijst

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer