Partnerbericht

Heerlijk eten met een goed geweten!

Tijdens deze week zal er elke dag op een andere locatie van de Universiteit Leiden een bijzonder lunchassortiment met volop biologische producten worden aangeboden. Tevens zal er dagelijks een koffielezing worden georganiseerd rond het thema fair trade voedsel. Aansluitend aan deze lezingen kunnen de gasten genieten van een eerlijke chocoladeproeverij rondom een spectaculaire chocoladefontein. Rond lunchtijd zijn er lezingen te bezoeken over diverse onderwerpen met betrekking tot voedselvoorziening, waaronder biologische productie, klimaatverandering, innovatie en eerlijk voedsel. Ook kan er een bezoek worden gebracht aan enkele informatiekraampjes op de verschillende locaties, met o.a. het Wereld Natuur Fonds, SOL en Jongeren Milieu Actief.

 

UFB Catering wil met deze week aantonen dat zij zich betrokken voelt bij maatschappelijke onderwerpen zoals duurzaamheid. Door het assortiment deze week aan te passen laat zij aan de gasten zien welke geweldige mogelijkheden er zijn op het gebied van biologische voeding. Een gastkok van de leverancier van biologische vleeswaren, Zwanenburg, zal luxe broodjes bereiden. Ook de leveranciers Fruity King en Well Water van respectievelijk fruitsappen en mineraal water zullen zich presenteren door middel van informatievoorziening over hun duurzame activiteiten. Verder zal zuivelproducent Campina dagelijks een proeverij van haar biologisch assortiment aanbieden.

 

Het LHUMP is actief bezig met het bevorderen van duurzame ontwikkeling onder studenten, medewerkers en bestuurders van universiteiten en hogescholen. Deze themaweek maakt deel uit van het project "Educated Choices". Via lokale en landelijke campagnes wil het LHUMP het draagvlak voor, en implementatie van duurzaam inkopen vergroten.

 

Kijk voor het complete programma op www.lhump.nl

 

www.lhump.nl