De Stedenband liep met drie teams mee, hiervan eindigde er een op een 2e plaats. Dit team, bestaande uit Guus Boerhorst, Ralph Spanjaard, Yourik Tesselaar, Alexander Luijt en Fabian Lenten, liepen gezamenlijk in 2:42:52 de 4 EM (6,4 km). Daarnaast werd ook nog een team 5e en werd Achmed Moujid 4e in het individuele klassement!

 

Iedere loper zich liet sponsoren door vrienden, familie, collega’s e.d. Met dit sponsorgeld steunde de loper het werk van de Stedenband. De lopers liepen alle in een Stedenband shirt wat aandacht voor dit goede doel opleverde.

 

Het sponsorgeld wat deze Damloop de Stedenband heeft opgeleverd wordt besteed aan het opleiden van nieuwe sportleiders in Mutare (Zimbabwe).Sportleiders verzorgen sportactiviteiten in de verschillende wijken van Mutare met aandacht voor sport, hiv/aids-voorlichting, man-vrouw verhoudingen, en lichamelijke handicaps. Sportleiders zijn vaak werkloze jongeren die een betere toekomst krijgen door de opleiding van twee jaar die ze van ervaren sportleiders krijgen en het opdoen van werkervaring als sportbuurtwerker en trainer.

 

Zie ook de websites van de Stedenband: www.haarlem-mutare.nl

En die van de MHS: www.mhsmutare.org   

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer