Partnerbericht

Haarlem-Mutare ondersteunt gehandicaptensport in Mutare

Henry is twee weken in Nederland om contacten te leggen met Nederlandse organisaties en een cursus te volgen over fondswerving. Met de stedenband bezocht hij afgelopen woensdag Mytylschool de Regenboog. Hij werd daar rondgeleid door Luc Vergoossen, adjunct-directeur. Luc is daarnaast coördinator rolstoelbasketbal van de Nederlandse Basketbal Bond. Henry was zeer onder de indruk van het Johan Cruijff Court dat onlangs door Johan Cruijff persoonlijk op de Regenboog werd geopend. De stedenband Haarlem-Mutare zet zich in om ook in Mutare een Cruijff Court gerealiseerd te krijgen. Henry Kane was erg onder de indruk van de goede faciliteiten en programma’s die de school biedt aan gehandicapten kinderen.

 

Ook bezocht Henry Hilde van der Molen, wethouder van sociale zaken, welzijn en maatschappelijke ondersteuning. Mevrouw van der Molen was erg onder de indruk van de wijze waarop Henry zijn eigen handicap heeft overwonnen en zich nu persoonlijk inzet voor het verbeteren van de positie van mensen met een beperking in Afrika. De wethouder merkte op dat er ook in Nederland nog veel te verbeteren valt.

 

Het programma werd afgesloten met een bezoek aan de stichting MEE-Noord-Holland. Hier had Henry een gesprek met Hedwich Breuker. Deze stichting loopt mee met gehandicapten in hun weg naar de hoogst haalbare plaats in de samenleving. Henry Kane heeft deze dag veel inspiratie en kennis opgedaan die hij mee kan nemen tijdens zijn belangrijke werkzaamheden voor de gehandicapten in Zimbabwe.

 

 

http://www.haarlem-mutare.nl/sport.html

 

http://www.sport4socialisation.com