Volgens Cubaanse bronnen werd Arroyo begin mei begeleid naar een othopedisch consult, waar hij al maanden op had moeten wachten. Op de terugweg naar de gevangenis vertelde hij aan zijn bewaker en begeleider, officier Armetos, hoe slecht hij door de medisch specialist werd behandeld. Waarop zijn bewaker antwoordde: 'Ze hadden al je botten moeten breken'. Arroyo regaeerde hier weer op, met als gevolg, dat de bewaker hem beschuldigde van 'belediging'. Hij werd vervolgens in een strafcel opgesloten. De bewaker verklaarde daarna tegenover de echtgenote van een andere politieke gevangene, Félix Navarro, dat ze beiden (Navarro en Arroyo) in deze strafcel zouden sterven.

Elsa Gonzalez is uiterst bezorgd over het stilzwijgen, dat daarna volgde en brengt daarom deze zaak nu in de internationale publiciteit.

Nadere informatie met dagelijks nieuws over Cuba: http://www.cuba.web-log.nl De meest complete startpagina over Cuba: http://cuba.jouwpagina.nl

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer