DARE2GO2ETHIOPIA 

Bij de groepsreis naar Ethiopië met als thema jongeren met een lichamelijke beperking zijn nog enkele plekken beschikbaar in de groep jongeren zonder lichamelijke beperking. In de zomer van 2013 organiseert DARE2GO in samenwerking met het Liliane Fonds een groepsreis van 21 dagen naar Ethiopië. Tijdens deze groepsreis werk en leef je mee bij projecten die zich inzetten voor de millenniumdoelen en de mensenrechten. Daarnaast ligt er een belangrijk accent op de situatie van jongeren met een lichamelijke beperking. De hele groep verblijft in een goed uitgeruste accommodatie. De groep zal bestaan uit 8 jongeren met een lichamelijke beperking en 8 jongeren zonder lichamelijke beperking. Van de jongeren zonder beperking wordt verwacht dat ze interesse hebben in het leven van jongeren met een beperking. Daarnaast doen we een beroep op je  zorgverleningskwaliteiten en is er de verwachting dat je de handen uit de mouwen steekt bij het duwen van een rolstoel, hulp bij aankleden en naar bed gaan bijvoorbeeld. 

 

 

 Om de groep goed voor te bereiden op deze reis organiseert DARE2GO voorbereidingsweekenden. De data zijn 1 t/m 3 maart, 12-14 april en 25-26 mei.

 

 

De groep bezoekt tijdens de reis een aantal projecten in Ethiopië. Deze projecten  variëren van een kindertehuis tot een landbouwproject, maar juist ook projecten die werken aan de verbetering van het leven van jongeren met een beperking. Naast het bezoeken van projecten organiseer je een activiteit met andere jongeren en voer je deze activiteit ook uit. Een voorbeeld van zo’n activiteit is het organiseren van een toneelstuk. Daarnaast bezoekt de groep toeristische plekken om de verschillende kanten van Ethiopië en de Ethiopische cultuur te ervaren. Twee begeleiders, waarvan één van DARE2GO die al eerder met een groep in Ethiopië is geweest, begeleiden deze groepsreis. Het zal een inspirerende, avontuurlijke en bijzondere reis zijn die ervoor zal zorgen dat je op een andere manier naar jezelf en de wereld om je heen gaat kijken!

 

 

DARE2INSPIRE
DARE2GO ontvangt een subsidie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze SBOS-subsidie is gericht op de bevordering van meningsvorming over, bewustwording van en actieve betrokkenheid bij internationale samenwerking. Veel projecten van DARE2GO hebben een projectpartner in Nederland, zoals bijvoorbeeld het Liliane Fonds. Deze projectpartner zet zich op afstand in voor een of meerdere projecten in het buitenland. DARE2GO vindt het belangrijk dat jij je ook na terugkomst inzet voor een meer humane wereld. Als jij je na terugkomst van je reis nog minimaal 10 dagen actief inzet om mensen uit je omgeving te informeren, interesseren en misschien zelfs aan te sporen om ook iets te doen op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, dan kun je een gedeelte van je reissom terug krijgen! Samen met het Liliane Fonds ga je op plekken zoals scholen, sportclubs of buurthuizen andere jongeren inspireren met je verhaal. Meer gedetailleerde afspraken worden voor vertrek besproken en vastgelegd. Voorbeelden van activiteiten zijn een presentatie, tentoonstelling of een markt voor mensen uit jouw omgeving die voorheen nog niet betrokken waren bij internationale samenwerking. Na afronding van je afspraken ontvang je 50% van je reisgeld (vliegreis, visum, vaccinaties) terug van DARE2GO. Door jouw enthousiasme inspireer je anderen en daar helpt DARE2GO graag aan mee!

 

 

Veel jongeren hebben na terugkomst van hun reis sowieso al de behoefte om zich actief in te blijven zetten voor het project of de projectpartner. En juist daarom is SBOS zo’n mooie mogelijkheid!

 

 

Do you DARE2GO?
Ben jij tussen de 18-25 en lijkt het jou wel wat om mee te gaan met deze bijzondere reis?  

Schrijf je dan in voor deze reis.
Dit kan door een mailtje te sturen met je naam en contactgegevens naar info@dare2go.nl ovv Ethiopiëreis 2013

Wil je meer informatie over de reis?
Bel of mail met Hans Trienekens. (hans.trienekens@dare2go.nl), tel. 0736130715.

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer