DARE2GO organiseert in de meivakantie van 2014 een groepsstage naar Ethiopië. Deze groepsstage staat in het teken van sporten met en basketbaltraining geven aan lokale leeftijdsgenoten. Samen met Ethiopische jongeren met een lichamelijke beperking zal de groep gedurende twee weken clinics en trainingen geven, ondersteunen in het opzetten van een competitie en samenleven met lokale leeftijdsgenoten.

 

Deze groepsstage is er voor jongeren met en zonder lichamelijke beperking. Ben jij tussen de 18 en 25 jaar en heb jij een grote affiniteit met (basket)balsport? Met DARE2GO kun jij de reis van je leven maken en iets betekenen voor mensen in Ethiopië! Je kunt je handen uit de mouwen steken én ervaren hoe de cultuur van het land is.

Groepsreis Ethiopie

Activiteiten:

 • Verzorgen van clinics en trainingen aan leeftijdsgenoten; basketbaltrainers en Ethiopische sporters
 • Organiseren van een groot eindtoernooi met alle rolstoelbasketbal teams uit Ethiopië
 • Organiseren van een basketbalcompetitie die kan worden voortgezet na ons vertrek
 • Meedenken over het invullen van een Paralympische gedachte: Ethiopië wil graag als rolstoelbasketbal land op de kaart worden gezet
 • Empowerment door middel van sport (dus ook veel zelf sporten met Ethiopische leeftijdsgenoten)
 • Meeleven met de lokale bevolking gedurende twee weken

 

Periode
De reis vindt plaats van 20 april tot 6 mei 2014. Je leeft mee met lokale leeftijdsgenoten op het project. Door echt mee te leven gedurende twee weken ontdek je veel over de Ethiopische cultuur.

 

DARE2INSPIRE
Aan deze reis is de SBOS-subsidie (Subsidiefaciliteit voor Burgerschap en Ontwikkelingssamenwerking) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken verbonden. Na terugkomst zet je je 10 dagen in voor het Liliane Fonds of een andere projectpartner. Ook kan je dit doen in je eigen omgeving, voor je studie of op je sportclub.

Het doel is om meer mensen in jouw omgeving te informeren over ontwikkelingssamenwerking, het soort werk van het project en om mensen te enthousiasmeren met jouw verhaal. 

De voorwaarden van de SBOS-subsidie

 • Tussen 18 en 25 jaar oud op moment van vertrek
 • Grote affiniteit met balsport of een sportopleiding gevolgd
 • Heb je een lichamelijke beperking, dan is het belangrijk dat je zelfredzaam bent
 • Beschikbaar in de periode van 20 april tot 5 mei 2014
 • Je bent na terugkomst 6 maanden beschikbaar om je tenminste 10 dagen in te zetten voor de projectpartner in Nederland en Ethiopië
 • Gemotiveerd en geïnteresseerd in internationale samenwerking en Mondiaal Burgerschap

 

Prijs
Je betaalt een vast bedrag voor de reis, inclusief de vlucht, visum, overnachtingen, eten en drinken op de locatie. Je betaalt voor de reis naar Ethiopië € 1700.- Dit is inclusief de kosten voor je voorbereidingstrainingen. Bijkomende kosten zijn dan nog je vaccinaties, je reisverzekering en zakgeld.  

 

AANMELDEN
Ben je geïnteresseerd in deze groepsreis? En heb je een sportachtergrond (CIOS, HALO of een andere richting) of speel je zelf basketbal? Of beoefen je een andere balsport? Lijkt het je leuk om twee weken op een sportproject mee te leven en werken? Stuur dan een mail naar info@dare2go.nl. Vermeld hierin je naam, telefoonnummer, studie/werk achtergrond en geef aan wat jou motiveert om met deze groepsstage mee te doen. Wat zijn je verwachtingen zijn over de reis, jouw inbreng? Wat zou je in de periode na de reis  willen doen met je opgedane ervaringen (in het SBOS natraject)? 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer