De Pangolin family
Cyclus pangolin_02 @ MoreThanHipGeïnspireerd op het schubdier – in Zuid-Amerika de Pangolin genaamd – is de Pangolin family gecreëerd op het succes van de reeds bestaande, gelijknamige rugtas. De serie bestaat uit twee verschillende rugtassen, een schoudertasje en een handtas. Het design is gebaseerd op het gelaagde pantser van het schubdier, wat resulteert in een spectaculair uiterlijk en een innovatieve structuur die de vorm, de beweging en het volume van de tassen bepaalt. Naast van hergebruikte vrachtauto-binnenbanden, is bij deze serie gebruikt gemaakt van Ecosimple textiel. Dit is een stof die wordt gemaakt van gerecyclede petflessen en lompen.

De Silver collection
Cyclus alamo_02 @ MoreThanHipSober design is het kenmerk van Cyclus’ nieuwe Silver Collection. U herkent deze collectie aan de eenvoudige maar stijlvolle vormen, uitgevoerd in hergebruikte binnenbanden. Deze serie laptoptassen bestaat uit een damesmodel en twee herenmodellen laptoptassen voor 15 inch laptops, een schoudertas, een dames- en herenportemonnee en twee ceintuurs. Deze producten koppelen stoer en elegant design aan een hoog gebruiksgemak. Zo zijn de laptoptassen voorzien van functionele interieurs met waterafstotende voering. Naast voor de laptop is er bovendien veel ruimte voor accessoires, GSM of smart phone, MP3-speler, agenda etc.

Over Cyclus
Cyclus ontwerpt en produceert tassen en accessoires van hergebruikte binnenbanden van vrachtauto’s. Dit materiaal is niet alleen zeer soepel en sterk, maar heeft ook een grote variatie in textuur. In combinatie met een sober design en geraffineerde kleuraccenten en details, levert het een stoere en eigentijdse uitstraling op. De Cyclus-collectie bevat zowel trendy hand- en schoudertassen, als messenger en laptop bags voor vrouwen én mannen.

 

Het Zuid-Amerikaanse label Cyclus is afkomstig uit Colombia, waar het recyclen van autobanden bijdraagt aan het schoner maken van het milieu. Veel materiaal dat voorheen gewoon verbrand werd (schadelijke stoffen!), krijgt nu een nieuwe functie. Ook is Cyclus voortdurend op zoek naar nieuwe duurzame materialen. Daarnaast vervult Cyclus ook een sociale rol. De producten worden geproduceerd door mensen met een sociale achterstandpositie, zoals alleenstaande moeders, vluchtelingen uit oorlogssituaties en indianen van de Camentsa stam. Zij kunnen rekenen op goede arbeidsomstandigheden en beloning boven het minimum loon. Eerlijke handel dus!

www.morethanhip.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer