VSO zendt professionals uit naar ontwikkelingslanden om daar twee jaar lang kennis en ervaring te delen met lokale organisaties en deze te ondersteunen in hun strijd tegen armoede, achterstand en aids.

 

Second Life is een open virtuele wereld waarvoor nu al miljoenen mensen zich hebben aangemeld. De bewoners van Second Life komen uit alle delen van de wereld. VSO, die wervingskantoren heeft in Nederland, Engeland, Canada, Kenia en de Filippijnen, kan ook in deze wereld vakmensen zoeken die in het echte leven voor VSO aan het werk willen in Azië of Afrika.

 

"De vraag naar professionals vanuit ontwikkelingslanden neemt jaarlijks toe en ook VSO moet creatief zijn in het vinden van geschikte kandidaten, zeker nu de arbeidsmarkt aantrekt. Door Second Life te kiezen als een communicatiekanaal, hopen wij op een vernieuwende, relatief goedkope manier, een groot publiek te bereiken", aldus Joris Eekhout, directeur VSO Nederland.

 

Wilt u een kijkje nemen in Second Life en op bezoek bij VSO? Klik hier http://slurl.com/secondlife/Molesworth/249/105/62/. Voor meer informatie over VSO kunt u contact opnemen met VSO Nederland, Esther den Breejen, email: e.denbreejen@vso.nl, tel: 030 23 20 607 /06 52 718 828.

 

 

Over VSO

VSO (Voluntary Service Overseas) is een internationale ontwikkelingsorganisatie die structurele hulp biedt in ontwikkelingslanden. Geen geld, geen goederen, maar mensen, daar draait het om bij VSO. Samen met lokale partners in ontwikkelingslanden zet VSO zich in voor een wereld zonder armoede. Met als belangrijkste middel de inzet van mensen. Vakdeskundigen die voor een lokaal salaris hun kennis en ervaring uitwisselen met collega's in ontwikkelingslanden. Zo versterken we lokale organisaties in hun strijd tegen armoede.

Sinds de oprichting in 1958 heeft VSO wereldwijd ruim 30.000 mensen uitgezonden.

www.vso.nl 

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
VSO nieuw

VSO Nederland

VSO is een internationale ontwikkelingsorganisatie die door duurzame kennisuitwisseling werkt aan een rechtvaardiger wereld zonder armoede. …

VSO heeft zo’n 900 vacatures per jaar in Afrika en Azië. VSO’ers werken in vrijwel alle beroepsgebieden: onderwijs, gezondheidszorg, business en management, IT, techniek en natuur (van landbouw tot visserij en natuurbeheer).

Wereldwijd werken er op dit moment zo’n 1.700 VSO’ers aan armoedebestrijding, waaronder 120 Nederlandse VSO’ers. Sinds de oprichting, in 1958, hebben meer dan 43.000 vakdeskundigen hun kennis en ervaring gedeeld in 140 landen. Vanuit Nederland zijn er totaal 1.500 VSO’ers uitgezonden.

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer