Partnerbericht

Go wild for Women’s Rights!

Mama Cash roept iedereen op een wilde actie te organiseren. Op www.88dagen.nl kan  een persoonlijke actiepagina aangemaakt worden en kunnen vrienden, familieleden en collega’s de actie sponsoren. Geef een wild feest. Houd een dansmarathon. Organiseer een ladies only filmavond. Maar het mag ook minder wild. Ruim je zolder op en verkoop je oude spullen. Nodig je vrienden uit voor een high tea of wijnproeverij. Stop met roken.

Met de opbrengst van de campagne steunt Mama Cash organisaties die zich met hart en ziel inzetten voor vrouwen- en meidenrechten. "Dat is hard nodig", aldus Nicky McIntyre, directeur van Mama Cash. "Want 70% van de mensen die in extreme armoede leeft, is vrouw; huiselijk geweld is wereldwijd één van de belangrijkste doodsoorzaken van vrouwen tussen de 15 en 45 jaar; elke 6 minuten sterft er een vrouw aan de gevolgen van een onveilige abortus; 66% van alle kinderen die geen onderwijs krijgen, is een meisje; en elke minuut wordt er ergens ter wereld een vrouw verkracht."

Mama Cash investeert in oplossingen
Mama Cash is het oudste internationale vrouwenfonds – opgericht in Nederland in 1983. Mama Cash ondersteunt overal ter wereld vernieuwende en taboedoorbrekende initiatieven van vrouwen met visie, moed en deskundigheid. Vrouwen die strijden tegen geweld tegen vrouwen, die gelijke kansen eisen en vechten voor onderwijs aan meisjes en die vrouwenhandel aanpakken. Mama Cash steunt oudere vrouwen en jonge meiden, lesbische vrouwen, inheemse vrouwen en migrantenvrouwen, vrouwen met een handicap.

Doe mee en Go wild op www.88dagen.nl!

www.88dagen.nl