Nederland bediscussieert al enige tijd de toekomst van ontwikkelingssamenwerking. Het moet anders, maar hoe dan en (met) wie dan? Begin dit jaar verscheen het WRR-rapport ‘Minder pretentie, meer ambitie’ Het debat werd er flink door opgestuwd, maar is inmiddels wat verdampt. Afgerond kan het zeker niet zijn. Het WRR-rapport  had bijvoorbeeld weinig aandacht voor het bedrijfsleven en de particuliere organisaties, twee belangrijke spelers in internationale samenwerking.

Vaak lijkt het er op dat we alleen kunnen denken vanuit bestaande kaders die de problemen juist hebben veroorzaakt. Wat houdt ons tegen om anders te denken? Wat zijn nieuwe wegen voor een duurzame en rechtvaardige samenleving? Op ‘Glocalize! Debating new forms of international cooperation’ gaan we daar naar op zoek en komt vooral de vraag aan de orde welke rol de ‘civil society’ moet spelen in internationale samenwerking. Glocalize! is een debat tussen vrijdenkende Nederlanders en mensen uit het Zuiden. Hoofdsprekers: Yene Assegid uit Ethiopië en Jan Pronk. Andere deelnemers: Joke Brandt, Jan Boone, Marjan Minnesma, Peter van Lieshout, Vasu Gounden (Zuid-Afrika), Sonia Baires (El Salvador)  en Madhulika Gupta (India).

Na afloop van het symposium (17.15 uur) neemt Jack van Ham, voorzitter Raad van Bestuur ICCO, tijdens een receptie afscheid van de organisatie.

Wanneer en waar:

Ottone, Kromme Nieuwe gracht 62, 3512 HL Utrecht

19 oktober 2010, 13.00 – 17.00 uur

Info en registratie:

www.icco.nl/glocalize
tel. 030 6927816

De voertaal van het symposium is Engels.

logo_icco_rgb_1200px_0

ICCO

ICCO is de Interkerkelijke organisatie voor ontwikkelingssamenwerking. Wereldwijd geven wij financiële steun en advies aan lokale …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer