Afzwaaiend jongerenvertegenwoordiger Michaela Hogenboom (24): "Als jongerenvertegenwoordiger leer je ontzettend veel over duurzame ontwikkeling en de politiek. En doordat je zoveel met jongeren in gesprek gaat en hun ideeën overbrengt naar beleidsmakers, ontwikkel je jezelf ook op tal van andere vlakken: spreken voor grote groepen, ingewikkelde vraagstukken begrijpelijk maken, concrete ideeën van jongeren bundelen en omzetten in een advies voor beleidsmakers, netwerken, noem maar op. Bang zijn dat je niet door de selectie komt omdat je geen studie hebt gemaakt van het laatste klimaatrapport of nog nooit met een politicus hebt gesproken, hoeft niet. Enthousiasme is genoeg." Michaela roept iedereen op zich aan te melden. "Ik zou het zo weer doen!"

 

Michaela is samen met collega-jongerenvertegenwoordiger Gabe van Wijk (21) naar de klimaattop in Mexico geweest. Daar hebben zij met succes gelobbyd en hun jongerenstandpunten in het klimaatverdrag gekregen. Ook hebben zij staatssecretaris Atsma een kalender overhandigd met klimaattips, bedacht door Nederlandse leerlingen. Michaela en Gabe hebben hun belevenissen op de VN-top gefilmd, te zien via http://www.youtube.com/user/gabevanwijk#p/u.

Jongerenvertegenwoordigers

Jongerenvertegenwoordigers vormen de schakel tussen jongeren en (politieke) instanties. Zij gaan op zoek naar meningen en ideeën van jongeren. Deze bespreken ze vervolgens met onder andere beleidsmakers. NJR begeleidt en adviseert jongerenvertegenwoordigers zodat zij de stem van Nederlandse jongeren kunnen laten horen. Er zijn jongerenvertegenwoordigers actief op het gebied van duurzame ontwikkeling, UNESCO, de Algemene Vergadering van de VN en Europese Zaken.

njr1

Nationale Jeugdraad

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer