Alle Nederlandse jongeren van 18 t/m 25 jaar kunnen zich kandidaat stellen voor deze felbegeerde tweejarige functie. De nieuwe jongerenvertegenwoordiger naar de VN gaat na de verkiezing naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. Hier vertegenwoordigt hij/zij de stem van jong Nederland. Daarnaast gaat de jongerenvertegenwoordiger in gesprek met de Nederlandse jeugd over onderwerpen als ontwikkelingssamenwerking, mensenrechten en de millenniumdoelen. Hierdoor krijgen de jongeren van Nederland een stem op internationaal niveau over onderwerpen die hen aangaan.

 

De nieuwe VN-jongerenvertegenwoordiger volgt Elsa van de Loo op, die de afgelopen twee jaar haar internationale carrière is begonnen met deze functie. Zij kan iedereen aanraden zich op te geven: "Als VN jongerenvertegenwoordiger doe je zo veel ervaring op. En hoe geweldig is het dat jij de stem van de Nederlandse jongeren kan laten horen bij de VN. Ik heb er destijds geen twee keer over gedacht en mij gelijk aangemeld."

Verkiezing

De VN jongerenverkiezing wordt georganiseerd door NJR in samenwerking met NCDO en het ministerie van Buitenlandse Zaken. NJR geeft jongeren de kans te laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen, of dat nou in hun buurt of bij de VN in New York is. Daarnaast adviseert NJR overheden en allerlei andere organisaties over jeugdbeleid. NCDO is het advies- en kenniscentrum voor draagvlak voor internationale samenwerking en wereldburgerschap.

njr1

Nationale Jeugdraad

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer