UTRECHT – 22 oktober 2013 – De jury van de Albert Schweitzer Prijs 2013 heeft drie genomineerden bekend gemaakt. Dit zijn Niek Versteegde uit Heemskerk met het project Hepatitis B prevention for Tanzanian Health Workers in Tanzania, Antal van Kolck uit Den Haag met het TeenPregProtect project in Sierra Leone en Florise Lambrechtsen uit Amsterdam met het project Mothers adVANtage in Zuid-Afrika. Zij maken met hun project kans op een startsubsidie van 5.000 euro. De winnaar wordt tijdens de prijsuitreiking op dinsdag 12 november 2013 in het Singer Museum te Laren bekend gemaakt.

De jury, bestaande uit NASF bestuursleden Frans Hiddema en Liesbeth Mieras en Impulsis relatiebeheerder Martin Teunissen,  is verheugd over de kwaliteit van de 17 inzendingen en heeft na intensief beraad drie genomineerden geselecteerd. Gastjurylid Jan Terlouw, lid van het Comité van Aanbevelingen van het Nederlands Albert Schweitzer Fonds, reikt de prijs op 12 november uit aan het winnende initiatief. De Albert Schweitzer Prijs is een jaarlijks terugkerend initiatief van het Nederlands Albert Schweitzer Fonds en is bedoeld voor jongeren van 18 tot en met 30 jaar die zelf werken aan een ontwikkelingsproject of ander bijzonder initiatief, gerelateerd aan gezondheidszorg in Sub-Sahara Afrika.

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) steunt kleinschalige, lokale initiatieven op het gebied van gezondheidszorg in Afrika. Dit doet zij door startsubsidies in de vorm van een microgift te verstrekken aan beginnende, duurzame projecten. De levensvisie van Albert Schweitzer, waarin respect voor alles wat leeft centraal staat, geldt hierbij als leidraad en inspiratiebron.

 

De Albert Schweitzer Prijs 2013 wordt mede mogelijk gemaakt door het Elise Mathilde Fonds, Sumis printmanagement en Impulsis.

 

nasf_new_logo_black9x9cm300dpi_0

Nederlands Albert Schweitzer Fonds

NASF: het Nederlands Albert Schweitzer Fonds verstrekt microgiften aan gezondheidsinitiatieven in Afrika. www.nasf.nl. Het Nederlands …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer