Partnerbericht

Geniet van een eeuwig groen gazon met duurzaam kunstgras

Wie droomt er nu niet van een mooi verzorgde, maar tegelijk onderhoudsvriendelijke tuin? Met een gazon in kunstgras geniet je het hele jaar door van een groene grasmat, maar heb je niet het werk dat komt kijken bij het onderhoud van een natuurlijk gazon.

Zelfs in een droge zomer een groen gazon met kunstgras

Een groot voordeel van een gazon in kunstmatig gras is dat je het niet hoeft te besproeien met water tijdens de zomer. Iedereen wil wel een heerlijk groen gazon, maar de droge zomers hebben er de voorbije jaren voor gezorgd dat gazons in de zomer vooral uitgedroogd en bruingekleurd zijn. De tuin sproeien is vaak een onbegonnen werk in een lange droge periode, en bovendien is dit helemaal niet zo ecologisch. Bij kunstmatig gras hoef je dus niet nodeloos water te verbruiken.

Gazon in kunstgras? Geen bemesting of kalk nodig

Iedereen die houdt van een groen gazon weet dat je dit minstens een keer per jaar moet bemesten. Daarnaast is een behandeling met kalk een of twee keer per jaar eveneens aangewezen. Groeit er onkruid tussen het gras, dan wil je dit misschien behandelen met een product dat het onkruid doodt, maar tegelijk het gras intact laat. Dit alles hoef je niet te doen als je een grasmat in kunstmatig gras hebt. Naast het werk om het kalk en de meststof uit te strooien, bespaar je op deze manier ook nog een behoorlijke som geld op jaarbasis.

Grasmaaier overbodig met kunstgras

Het wekelijks maaien van je gazon hoeft niet meer als je een grasmat in kunstmatig gras hebt. Dit is nog een voordeel van een gazon in kunstgras. En dit voordeel werkt opnieuw op een dubbele manier. Je hebt meer tijd om van je tuin te genieten en hoeft niet te investeren in een nieuwe grasmaaier als de oude stuk is. Omdat je niet langer brandstof of elektriciteit verbruikt om het gras te maaien, draag bij het kunstgras kopen ook een steentje bij aan het milieu.

Geen vorming van mos tussen kunstgras

Ligt je gazon of een deel van het gazon vaak in de schaduw, dan heb je vast en zeker veel mos in je gazon. Bij een gazon in kunstmatig gras is dit niet het geval. Dit wil zeggen dat je het mos niet hoeft te verwijderen, bijvoorbeeld met een verticuteermachine.

100% recyclebaar kunstgras

We horen je dan vragen of kunstgras zelf dan niet schadelijk is voor het leefmilieu. Kunststof kan toch nooit goed zijn voor het milieu? Er bestaat tegenwoordig echter kunstmatig gras dat 100% recyclebaar is. Het voelt natuurlijk aan, bijvoorbeeld als je op het gras speelt en ravot. Het heeft niet langer de plastic geur die je vroeger wel eens met gras in kunststof associeerde.

Je merkt het, een kunstmatig grastapijt heeft heel wat voordelen. Wist je trouwens dat kunstgras heel mooi kan zijn voor een daktuin of een balkon? Waar je ook een gazon in kunstgras plaatst, het gras is niet langer groener aan de overkant van de heuvels, zoals in het liedje van Liesbeth List.