Partnerbericht

Gemeente Den Haag daagt innovatieve startups uit

Ben je een ambitieuze en innovatieve startup met oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken? Gemeente Den Haag daagt jou uit om met ons mee te denken en samen te werken aan oplossingen. Geef je bedrijf een succesvolle start, of mogelijkheid om door te groeien, en neem deel aan Startup in Residence.  

Startup in Residence is een onderdeel van het startup programma ‘Impact Economy’ van de gemeente Den Haag. Hiermee biedt de gemeente een aantrekkelijke omgeving aan ondernemers die zich richten op maatschappelijke en technologische innovaties met internationale impact. Denk aan maatschappelijke vraagstukken op het gebied van veiligheid, recht, water, voedsel of duurzaamheid.  Hier, in de internationale stad van Vrede en Recht, wordt al meer dan een eeuw aan maatschappelijke vraagstukken gewerkt. We geloven dat economisch succes en een betere wereld goed samengaan. Oftewel: innovaties voor een betere wereld.

Vraagstukken Startup in Residence
Op 10 april jl. is de derde editie van Startup in Residence gestart. Ondernemers kunnen tot uiterlijk 22 mei a.s. hun beste idee voor een maatschappelijk vraagstuk indienen via de website: www.startupinresidence.com/thehague. Op deze website vind je ook meer informatie over deelname.

Voor 2018 zijn er tien vraagstukken:

  • Voorkom voedselverspilling: zoek een manier om voedselverspilling tegen te gaan bij georganiseerde lunches, te beginnen bij gemeente Den Haag.
  • Upcyclen van elektronisch afval: maak nieuwe producten van specifieke onderdelen uit oude, afgedankte computers.
  • Makkelijk betaald parkeren: ontwikkel vernieuwende en laagdrempelige betaalmethodes voor betaald parkeren.
  • Behoud van bezoekers voor lokale ondernemers: zoek manieren om de ondernemers te helpen hun klantenbezoek op peil te houden, ook na realisatie van de wegafsluitingen.
  • Slimme meter: ontwikkel een innovatief systeem voor het monitoren en aansturen van een warmtepomp.
  • Bezoekers evenementen: zoek een manier om nauwkeurig het totaal aantal bezoekers (bewoners van Den Haag en toeristen) van met name gratis evenementen in de stad te meten.
  • Mens en techniek op de werkvloer: ontwikkel innovatieve toepassingen waardoor uitkeringsgerechtigden met een fysieke beperking, minder beperkt zijn en sneller actief zijn op de arbeidsmarkt.
  • Een innovatief vervoersplatform: ontwikkel een Uber-achtige oplossing voor vervoersmogelijkheden voor inwoners met een beperking.
  • Stemmen zonder grenzen: ontwikkel een manier om stempapieren digitaal en veilig te versturen, zodat kiezers in het buitenland ten alle tijden hun stempapieren ontvangen.
  • Ga voor social return: ontwikkel toepassingen van social return die gemakkelijker en aantrekkelijker zijn voor ondernemers.

Ontwikkel met de gemeente een eerste prototype
In juni 2018 selecteert een deskundige jury een selecte groep startups om deel te nemen aan een exclusief trainingsprogramma waarna zij hun idee mogen pitchen.

Na de pitches krijgen de winnende startups gedurende 4 maanden de mogelijkheid om deel te nemen aan een training en masterclasses.  Samen met de opdrachtgever werken ze hun oplossingen verder uit. Deze startups ontvangen een investering van € 7.000,- om een eerste prototype te bouwen. Ook krijgen ze coaching, een werkruimte en toegang tot het netwerk van de gemeente.

Afhankelijk van het prototype volgt een pilot binnen de gemeente en een daarbij behorende financiële ondersteuning van minimaal €20.000,-.

Kom naar de informatiebijeenkomst
Heb je vragen over de vraagstukken van de derde editie Startup in Residence? Op donderdag 26 april organiseren we voor geïnteresseerden een informatiebijeenkomst. Deze vindt plaats bij The Hague Humanity Hub in Den Haag, van 15:00 tot 17:00 uur. Meld je nu aan via de website van Eventbrite of stuur een mail naar startupinresidence@denhaag.nl.

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws over Startup in Residence en de startups uit de vorige edities. Je kunt ons ook volgen via social media: Facebook @StartupinRes070), Twitter (@startupinres070) en Instagram (startupinres070).