Gelijke kansen voor vrouwen en mannen
Vanwege de ongelijkheid tussen vrouwen en mannen en vooral omdat juist vrouwen lijden onder armoede, ziet CNV Internationaal het als haar taak om te werken aan een wereld met minder armoede en waar  vrouwen en mannen gelijk zijn. Bijvoorbeeld door het steunen van projecten die vrouwen in staat stellen een eigen inkomen te verdienen. Maar ook binnen de vakbond zelf moeten vrouwen hogerop kunnen komen. Daar spreekt CNV Internationaal collega-vakbonden op aan. Zodat vrouwen over de hele wereld mee kunnen denken en beslissen over zaken die hen aangaan.

Financiële steun
Het CNV doet daarom een beroep op de solidariteit van haar leden met dit belangrijke werk. "Als u besluit een bijdrage over te maken via aangehechte acceptgiro, stel ik dat zeer op prijs! En niet alleen ik, maar in het bijzonder mijn vakbondscollega's Rabiatou, Marleen, Janaki en Patricia. Stuk voor stuk wereldvrouwen die op hun eigen wijze aan hun droom werken. Hun omstandigheden verschillen. Hun droom is dezelfde", aldus René Paas in zijn persoonlijke brief.

Stemmen
Daarnaast vraagt de CNV-voorzitter ook een stem uit te brengen voor een speciale verkiezing. Het CNV zoekt namelijk een wereldvrouw, een vakbondsvrouw met een voorbeeldfunctie. In de toegezonden folder, maar ook op de gisteren geopende speciale website vindt u een mogelijkheid waarmee u uw stem kunt uitbrengen op uw favoriete wereldvrouw.

Klik hier voor de nieuwe website met alle informatie over de vier Wereldvrouwen en breng uw stem uit

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer