Partnerbericht

Geef je interieur eenvoudig een (groene) upgrade

De donkere dagen komen eraan en die brengen we het liefst warm en gezellig in huis door. Toe aan iets anders? “Verandering doet leven.” Wij geven je inspiratie waarmee je je inrichting eenvoudig een upgrade kunt geven, die ook nog eens groen is. En dan hebben we het natuurlijk niet over de kleur maar over duurzaamheid. Luxe en design hoeft namelijk niet ten koste te gaan van het milieu.

Denk bij een upgrade van je interieur niet alleen aan de woonkamer. Want als je toch bezig bent… vergeet ook de andere ruimtes niet. Zoals de keuken, kantoor-, speelhoek of het verlengde van de woonkamer zoals een overkapping of buitenkamer. Er is niets fijner dan lekker ontspannen in een luxe buitenkamer. Wanneer het kouder wordt, trek dan lekkere pantoffels met een warm vest aan en pak een dekentje. Het verwarmen van de buitenlucht is slecht voor het milieu en zonde voor je portemonnee.

Gluren bij de buren

Zit je ook wel eens te fantaseren over een andere inrichting die je in je hoofd helemaal voor je ziet? Vervolgens ga je aan de slag en wanneer je rond kijkt, ziet het er totaal niet uit zoals je het eigenlijk in je hoofd had, herkenbaar? Eén van de lastigste dingen bij het inrichten van de ruimtes in huis, is het visualiseren van bepaalde keuzes. Hoe staat een knalrode hoekbank straks in mijn woonkamer? Past het beige kleed wel bij de rest van de meubels in mijn buitenkamer? Maak het jezelf makkelijker door bij andere mensen binnen te kijken. Niet letterlijk, maar digitaal! Online vind je veel tips voor het inrichten van je design woonkamer. Bekijk leuke blogs met foto’s van andermans interieur. Je komt tot combinaties waar je zelf mogelijk nog niet aan had gedacht.

Kleine impact, groot resultaat

Voor een upgrade van je interieur, hoef je niet meteen naar de woonwinkel te rennen voor het vervangen van je hele inboedel. Soms geeft één nieuw meubelstuk of een paar accessoires al een kleine make-over. Of wat dacht je van een likje (milieuvriendelijke) verf? Geef bijvoorbeeld één muur een andere kleur en verf een meubelstuk en een paar items in dezelfde kleur. Dit is zo gedaan en geeft gelijk een heel ander effect! Wanneer je toch nieuwe spullen nodig hebt, ga dan eens struinen in de kringloopwinkel. Een leuk uitje en een uitgelezen kans om originele spullen te scoren. Ook een kunstwerk of mooi schilderij kan een prachtige afwisselende eyecatcher zijn. Wist je dat je hiervoor heel goed terecht kan bij de kunstuitleen?

Milieuvriendelijke materialen

Combineer verschillende materialen met elkaar en let daarbij op de duurzaamheid ervan. Daarmee zorg je niet alleen voor een fijne sfeer in huis, het is ook fijn voor het milieu. Wel zo eerlijk. Hout is duurzaam materiaal dat lang goed blijft. Mits het hout niet van ver komt en op verantwoordelijke manier gekapt is. Hiervoor let je onder andere op een FSC-certificaat. Ook mooi en sfeervol is een groene wand. Met een muur waar planten tegenaan groeien, haal je letterlijk de natuur in huis en geeft een compleet andere look. Dit kun je creëren met potjes maar ook met een kant-en-klaar systeem inclusief waterafgifte.

Recyclen, upcyclen en hergebruiken

Hergebruik van je (persoonlijke) spullen is niet alleen leuk en origineel; het is ook goedkoper en beter voor het milieu. Dus wees creatief. Gebruik oude kratten als een kastje, geef je salontafeltje een nieuw leven als nachtkastje of gebruik een stapel tijdschriften als bijzettafel. De mogelijkheden zijn eindeloos. Tip; neem een kijkje op Pinterest voor inspiratie.

Durf te experimenteren

Tenslotte; wees niet terughoudend in het experimenteren met verschillende materialen en tegengestelde combinaties. Iets wat we van nature niet graag doen omdat we bang zijn dat de keuzes later toch tegenvallen. Kies eens voor materialen of opvallende kleuren die je voorheen nooit gekozen zou hebben. Het effect van zo’n keuze zal jou, maar ook je gasten, zeker verrassen. Wanneer je doet wat jou mooi lijkt, krijg je altijd een persoonlijk resultaat. Het kan altijd nog anders. Je zult zien dat je zelfs plezier krijgt in het veranderen van inrichting. En wanneer je dit doet met oog voor het milieu wordt ook onze planeet er blij van.

Dit artikel is tot stand gekomen door GreenAds.