Partnerbericht

Frans Hiddema voorzitter Nederlands Albert Schweitzer Fonds

Utrecht – 7 januari 2014 – Drs. U.F. (Frans) Hiddema, arts, is per 1 januari jl. voorzitter van de Stichting Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF). Hij neemt daarbij het stokje over van Paul Schaink. Frans Hiddema is reeds sinds oktober 2012 bestuurslid van het NASF en was, tot hij in oktober 2013 met pensioen is gegaan, CEO van Het Oogziekenhuis Rotterdam, een ziekenhuis dat hij samen met alle medewerkers en medische staf sinds 1990 zeer succesvol heeft weten te ontwikkelen tot nationaal en internationaal erkend center of excellence.

Hiddema wil zijn ervaring als tropenarts graag inzetten ten behoeve van een actieve bijdrage aan de ontwikkelingen van de NASF gezondheidszorgprojecten in Afrika. Daarnaast hecht hij waarde aan de verdere verspreiding van het gedachtegoed van Albert Schweitzer. Hiddema: Eerbied voor het leven moet je kunnen operationaliseren. Uiteindelijk begint alles toch met idealisme en dat is het begin van elk succesvol initiatief.”

DO SOMETHING WONDERFUL. PEOPLE MAY IMITATE IT. – Albert Schweitzer –

———————————————————————————————————————-

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds verstrekt startsubsidies, door middel van een directe microgift, aan kleinschalige, lokale gezondheidszorgprojecten in Afrika. Wij doen dit op basis van de levensvisie van Nobelprijswinnaar Albert Schweitzer: Eerbied voor het Leven, waarin respect voor alles wat leeft centraal staat. Daarnaast reikt het fonds jaarlijks de Albert Schweitzer Prijs uit aan jongeren met een bijzonder ontwikkelingsproject of initiatief op het gebied van gezondheidszorg in Afrika.