NIMD_Logo_150Op maandag 15 oktober van 15.00 – 16.30 a.s. organiseert het Nederlands Instituut voor Meerpartijen Democratie (NIMD) i.s.m. het The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS) een meeting met Hekmat Karzai, Directeur van het Centre for Conflict and Peace Studies in Kabul, over Afghanistan.

 

Dhr. Karzai is een topexpert op het gebied van conflict en veiligheid en een autoriteit m.b.t. politieke ontwikkelingen in Afghanistan. In een presentatie zal dhr. Karzai ingaan op de meest recente ontwikkelingen in Afghanistan en de rol van internationale gemeenschap in de veiligheid, stabiliteit en wederopbouw van het land.

 

In een kort debat zullen de fractiewoordvoerders Defensie/Buitenlandse Zaken van CDA, PvdA, VVD en (onder voorbehoud) GroenLinks op de presentatie van dhr. Karzai reageren.

 

Arend Jan Boekestijn, woordvoerder Defensie VVD, Angelien Eijsink, woordvoerder Defensie en vredesmissies PvdA, en Karien van Gennip, woordvoerder Buitenlandse Zaken CDA zullen in ieder geval deelnemen aan het debat. Deelname van Mariko Peters, woordvoerder Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking GroenLinks, is onder voorbehoud.

 

Dhr. Karzai zal worden geïntroduceerd door HCSS Directeur Rob de Wijk. NIMD Directeur Roel von Meijenfeldt treedt op als gastheer. Na de presentatie en het debat is er gelegenheid voor vragen van de pers en het publiek. Interviews met dhr. Karzai op aanvraag.

 

RSVP meeting: info@nimd.org of per telefoon 070 311 5464

 

Locatie

NIMD

Passage 31

Den Haag

 

Voor meer informatie

 

Maarten van den Berg T: 070 311 4994

______________________________________________

 

OVER HEKMAT KARZAI | www.caps.af

 

Dhr. Hekmat Karzai is directeur van het Centre for Conflict and Peace Studies in Kabul, Afghanistan. Hij was in 2002 Eerste Secretaris van de Ambassade van Afghanistan in Washington en treedt in zijn huidige functie regelmatig op als spreker op internationale conferenties over vraagstukken m.b.t. staatsopbouw (bijvoorbeeld World Affairs Council, Carnegie Endowment en Harvard, Tufts and Indiana University). Hij is tevens een gevraagde expert voor politieke analyses in de media, zoals BBC World Service TV, CNN, CNN International en Fox News Channel.

 

OVER HET NIMD | www.nimd.org

 

Het Nederlands Instituut voor Meerpartijendemocratie (NIMD) is een organisatie van zeven politieke partijen in Nederland (CDA, PvdA, VVD, GroenLinks, ChristenUnie, D66, en SGP) voor politieke partijen in jonge democratieën. Het NIMD werkt momenteel samen met meer dan 150 politieke partijen uit 17 landen in Afrika, Latijns Amerika, Azië en Oost Europa.

 

Het NIMD ondersteunt gezamenlijke initiatieven van partijen om het functioneren van de democratie in hun land te verbeteren.

 

Daarnaast helpt het NIMD politieke partijen afzonderlijk bij o.a. de opbouw van hun organisaties, het trainen van partijkader en de ontwikkeling van partijprogramma's. Verbetering van de relaties tussen politieke partijen en maatschappelijke organisaties, waaronder de media, behoort ook tot de doelstellingen van het NIMD.

 

De hulp die NIMD biedt maakt gebruik van de expertise die aanwezig is binnen Nederlandse politieke partijen. Ook politieke jongerenorganisaties zijn betrokken bij het werk van het NIMD. Georganiseerd in 'Young IMD', wisselen Nederlandse jongeren hun kennis en ervaring uit met jonge politici in NIMD-programmalanden.

 

OVER HCSS | www.hcss.nl

 

Het Den Haag Centrum voor Strategische Studies richt zich op strategische besluitvormingsondersteuning en advies op het gebied van internationale en nationale defensie en veiligheidsvraagstukken. Opdrachtgevers zijn overheid, internationale instituties en het bedrijfsleven.

 

Het HCSS doet strategisch onderzoek en analyses over internationale vrede en veiligheid, geopolitieke ontwikkelingen en trends, conflictbeheersing, defensietransformatie en terrorisme. De partners zijn politieke en militaire besluitvormers in Nederland, Europa en bij internationale organisaties.

 

 

 

 

NIMD – www.nimd.org

HCSS – www.hcss.nl

 

 

NIMD_400px

Netherlands Institute for Multiparty Democracy

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Advertentie

230308_MtMf23_OnlineBanners_5_600x500