Partnerbericht

Foster Parent wordt Plan-sponsor

Dit is de vierde naamswijziging in de geschiedenis van Plan.
Plan begon in 1937 als “Foster Parents Scheme for Children in Spain”. Dit naar aanleiding van de burgeroorlog die destijds in Spanje woedde.
Ook tijdens de 2e Wereldoorlog ontfermde de organisatie zich over slachtoffertjes van oorlogsgeweld. De naam werd toen “Foster Parents Plan for War Children”. Toen de organisatie overging op meer structurele kindgerichte ontwikkelingshulp – werd rond 1950 de naam verkort tot Foster Parents Plan.

Foster Parents Plan Nederland werd in 1976 opgericht en is uitgegroeid tot een van de grootste kindgerichte ontwikkelingsorganisaties van Nederland.

Doordat Plan ook in veel Engelstalige programmalanden werkt (zoals bijvoorbeeld India, Sri Lanka en Kenya), bleek de naam ‘Foster Parents’ (‘pleegouders’) verwarring te scheppen: veel mensen dachten namelijk dat hun kinderen bij hun weggehaald zouden worden. De programmalanden hebben toen hun naam verkort tot ‘Plan’ (bijvoorbeeld Plan Kenya).

Om de internationale herkenbaarheid van de organisatie niet te verliezen, is vier jaar geleden het naamsveranderingstraject ingezet. Foster Parents Plan besloot om langzaam aan haar naam te veranderen. Eerst is ‘Plan international Nederland’ onderaan het logo toegevoegd. In 2001 is het nieuwe internationale logo ontworpen, dat door alle organisaties wordt gebruikt.

Plan Nederland