Partnerbericht

Forensische experts terug in Nederland

De twee experts moesten hun werk onder bijzonder moeilijke omstandigheden verrichten. Het reizen in het gebied was bijzonder lastig, de medewerking van de autoriteiten en van het leger ontbrak, de centrale registratie van vermisten was gebrekkig, de familieden van de overledenen of vermisten konden door een reisverbod niet geraadpleegd worden. Zij hebben niettemin het nodige materiaal verzameld op grond van vele gesprekken, door ziekenhuizen verstrekte gegevens en eigen waarneming.

Rapport

De twee forensische experts werken momenteel aan hun rapport. Dit zal twee weken in beslag nemen. Tot die tijd zijn Barend Cohen en Max Meis niet beschikbaar voor interviews.
We houden u op de hoogte over de procedure met betrekking tot openbaarmaking van het rapport.

Prof. dr. B.A.J. Cohen is hoogleraar klinisch forensische geneeskunde en verbonden aan the Netherlands School of Public Health in Utrecht. Ervaring met waarheidsvinding deed hij onder meer op in voormalige brandhaarden als Rwanda en Bosnië.
Drs. M.P Meis is Hoofd van de afdeling Openbare Gezondheidszorg van de GGD in Groningen en eveneens klinisch forensisch geneeskundige.

Meer informatie?

Cordaid Communicatie, Mariska Smolders, 070 3136 334 of 06 53428003.