Stem voor de publieksprijs

De acht finalisten zijn door een jury gekozen uit de veertig inzendingen die na de eerste ronde overbleven. Op 10 november 2011 worden de winnaars per categorie bekendgemaakt. 

Ook jij heb een belangrijke stem. De veertig meest populaire projecten uit de eerste stemronde maken nog kans op de publieksprijs. Het project met de meest stemmen ontvangt € 10.000,-. Tot 10 november 2011 kan iedereen via www.voordewereldvanmorgen.nl/wereldprijs stemmen.

De finalisten voor de themaprijs van € 10.000,- per categorie zijn:

Eerlijke handel

VI – Vegetarian Ivory
VI (Vegetarian Ivory) wil een afzetmarkt creëren voor plantaardig ivoor en daarmee de handel in dierlijk ivoor tegen gaan. Het project zet zich ook in voor betere bescherming van het Amazonegebied.

FairPhone
FairPhone wil ’s werelds eerste eerlijke mobieltje maken. Zij doen dit op vernieuwende wijze door inzet van social media en het bevorderen van engagement. 

Duurzame energie
ORPHIRO – elektrische motorfiets
Orphiro richt zich op de productie van elektrische motoren die worden geassembleerd in een leer-werkomgeving voor jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.
 

Zonnige toekomst voor jongeren Namibie
Het project
wil een energieneutraal trainingscentrum oprichten voor kansarme jongeren, die met een beroepsopleiding een baan kunnen vinden in de zonne-energiesector.

Tegen kinderarbeid

FairMail: faire foto’s door jongeren
FairMail helpt kansarme jongeren met fotografietraining hun zelfvertrouwen en creativiteit te ontwikkelen. Met de verkoop van hun foto’s verdienen ze geld voor hun eigen toekomstplannen.

Happy made by
Het project richt zich op de zelfredzaamheid van kinderen met AIDS. Happy made by richt zich met creatieve aandacht op de sociaal-emotionele en lichamelijke gevolgen van AIDS.

Tegen wapenindustrie

Geen geld voor geweld
Dit project vindt dat geld niet moet worden geïnvesteerd in een van de oorzaken van oorlog: wapens. De Campagne tegen Wapenhandel wil mensen bewegen om financiële instellingen te verzoeken hun beleggingen uit EADS, een van de grootste wapenproducent ter wereld, terug te trekken, zolang het militaire producten maakt.

Palestine Link
Palestine Link zet zich in voor het bereiken van rechtvaardige vrede en het bevorderen van economische en sociale duurzame ontwikkeling in Palestina, onder andere via de inzet van Palestijnen in de diaspora. Palestine Link vraagt aandacht voor de Nederlandse betrokkenheid bij de bezetting.  

http://www.voordewereldvanmorgen.nl/wereldprijs

asnbank1

ASN Bank

ASN Bank is de klimaatbank van Nederland die bankiert met respect voor mens, dier en natuur. Daarnaast dragen we ook op andere manieren bij …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer