Fitness in Mutare

Een fitnessschool is een jarenlange wens van de Haarlem Mutare Sportleiders in Zimbabwe, om zo een nieuwe sport te introduceren, en fitness toegankelijk te maken voor iedereen.

Het sportproject van de Stedenband leidt werkloze Mutarese jongeren op. Zij organiseren en begeleiden sportspelen, wedstrijden en toernooien. Deze gemotiveerde en getalenteerde jongeren worden sportleiders genoemd. Met de inkomsten van de fitnessschool wordt het mogelijk voor de sportleaders om de lopende projecten zelf te financieren en verder uit te werken. Dit project is niet alleen duurzaam maar biedt ook mogelijkheden voor nieuwe ideeën, plannen en projecten. 

Het sponsorgeld dat de studenten ophalen gaat naar de verbouwing van kleedkamers tot fitnessschool, gereedschap en overige inrichting. CIOS Haarlem en Sport op Maat, Nova College schonken acht fitnessapparaten en een vloer voor het te verbouwen centrum voor dit project! Daarnaast hebben 16 sportleiders tijdens een uitwisseling in oktober 2008 een fitness certificaat gehaald op het CIOS van Haarlem en kunnen straks dus aan de slag in hun eigen fitnesscentrum!

 

Mutare en Zimbabwe

De huidige situatie in Zimbabwe zorgt er voor dat het sport nog meer betekenis krijgt. Veel scholen zijn nog gesloten en het sportproject is één van de weinige mogelijkheden om even te ontkomen aan de dagelijkse sleur.

 

Wil je de fietstocht van de studenten volgen of sponsoren?

Kijk op www.mutareinbeweging.nl

www.mutareinbeweging.nl

www.haarlem-mutare.nl

www.mhsmutare.org

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer