Lekker fietsen, gezond voor jou én voor het milieu! In Alkmaar, Langedijk en Heerhugowaard is er nu een fietsroute langs allerlei duurzame initiatieven en activiteiten; om te bezoeken, te bezichtigen of te kopen; kleding, cadeautjes en voedsel gemaakt onder goede omstandigheden voor mens en milieu. De wethouders van de drie gemeenten zijn al op de fiets gestapt om de route te promoten!

Neem fietstassen mee, want die kun je vullen met prachtige, verse biologische producten en voor de nodige verkoeling een flesje kraanwater!  Er zijn 3 routes die hun focus telkens op één van de gemeenten hebben, en elkaar overlappen. De afstanden variëren van 30 tot 35 km. Meer informatie over de ondernemers op de route, vind je op de EerlijkWinkelen app en site. 

De beschrijving van de routes begint of gaat langs een parkeerplaats, je kunt natuurlijk overal op een route beginnen en routes met elkaar verbinden. 

– Download een routebeschrijving en kaart van de route Alkmaar -Heerhugowaard – Alkmaar
– Download een routebeschrijving en kaart van de route landelijk Alkmaar – Heerhuogwaard – Stad van de Zon 
– Download een routebeschrijving en kaart van de route door Langedijk
– Download een routekaart van alle drie de routes

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
eerlijkwinkelen

EerlijkWinkelen

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer