Er is een gevangenis nagebouwd waar men in de schoenen kan gaan staan van vakbondsleider Pedro Pablo Álvarez om even het gevoel te krijgen wat 25 jaar onschuldig gevangen zitten inhoudt. Ondanks de serieuze onderwerpen hangt er een gezellige sfeer rond het CNV Plein. De vrijwilligers lopen af en aan met de Cuba protestkaarten. Het publiek tekent en tekent.

Het publiek kan meedoen met de Cuba quiz of een solidariteitsboodschap schrijven aan Pedro Pablo Álvarez. De Cubaanse salsaband Tumbao speelt de sterren van de hemel en de mensen dansen en dansen. De Latijns-Amerikaanse dansgroep geeft verschillende voorstellingen. Ook de salsaworkshop ligt in hun handen. Het CNV-programma sluit af met een optreden van Pañuelo de Oro. Een prachtige folkloristische show uit Cusco, het Andesgebergte in Peru.

Het tastbare resultaat van zaterdag 19 en zondag 20 juni op Festival Mundial in Tilburg bestaat uit de 1.525 getekende protestkaarten. Ook zijn er solidariteitsboodschappen geschreven en hebben mensen meegedaan met de quiz. Verder interviewde LokaalMondiaal meer dan 120 festivalbezoekers over Cuba. De 40 leukste en meest ontroerende filmpjes zijn te bekijken op de website van LokaalMondiaal (www.lokaalmondiaal.net).

Vorig jaar waren er 100.000 festivalbezoekers en dit jaar 60.000 vanwege de slechte weervoorspellingen en voetbal. Ondanks dat was het op het CNV Plein een stuk drukker dan vorig jaar.

LokaalMondiaal interviewde festivalbezoekers over Cuba. Bekijk hier de filmpjes!
Teken online voor vrijlating Cubaanse vakbondsmensen en journalisten

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer