Je kan arm zijn én ondernemend. En armoede moet juist bestreden worden met ondernemerschap. Daarvoor heb je sterke boerenorganisaties nodig, die de juiste en broodnodige diensten leveren aan hun boeren. "Farmers Fighting Poverty" maakt dit mogelijk, het programma richt zich op ondernemende boeren.

"Farmers Fighting Poverty"  is een initiatief van elf landbouworganisaties uit de Europese Unie en Canada verenigd in AgriCord. Sinds de start van "Farmers Fighting Poverty" in 2007 zijn al 187 boerenorganisaties in meer dan 60 ontwikkelingslanden sterker en professioneler geworden. Ambitieus maar met de voeten op de grond. De uitwisseling van boer(in) tot boer(in), van coöperatie tot coöperatie en van organisatie tot organisatie staat hierbij centraal. 

"Farmers Fighting Poverty" start in 2011 een tweede fase.  De elf landbouworganisaties binnen AgriCord en de vertegenwoordigers van landbouworganisaties uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika, discussiëren op 6 oktober over de noden van boerenorganisaties in ontwikkelingslanden.

Na deze dialoog wordt "Farmers Fighting Poverty – farmers in business" gepresenteerd aan de pers op woensdag 6 oktober 2010 om 17.00 uur.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer