De Landelijke Vereniging van Wereldwinkels lanceerde begin december ‘Fairminds’. Met dit co-creatie platform betrekt zij de komende drie jaar jongvolwassenen bij fairtrade en mondiaal burgerschap.

Fairminds is het co-creatie platform voor jongvolwassenen. Dit platform betrekt jongvolwassenen als consument, ondernemer, designer en opiniemaker bij fairtrade en Wereldwinkels. Op www.fairminds.nl kunnen zij meedenken over het concept fairtrade, hun mening geven over het fairtrade assortiment, meewerken aan productdesign en zelf fair ondernemen. Zo zorgen Wereldwinkels dat in 2014 meer jongvolwassenen, in de leeftijd van 18 tot en met 25 jaar, bij fairtrade betrokken zijn.

De publieke lancering was tweeledig. Allereerst gaven op 7 december jongeren hun visie op de Wereldwinkel van de toekomst, tijdens het Future of Fairtrade event. Zij overhandigden hun aanbevelingen aan Mirjam van ’t Veld, voorzitter van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en tevens burgemeester van gemeente Stichtse Vecht: “Het is ontzettend belangrijk om op deze manier feedback te vragen aan een nieuwe generatie. Ze hebben mij er van overtuigd dat we heel veel dingen goed doen, maar ook nieuwe inzichten gegeven. Met name als het gaat om assortiment en productkeuze kunnen we – overigens als fairtrade branche breed – de jeugdige inzichten gebruiken. Gelukkig kunnen jongvolwassenen de komende jaren dankzij Fairminds met ons meewerken aan de toekomst van fairtrade. Ze zijn van harte welkom!”

Daarnaast kunnen jongvolwassenen vanaf begin december op www.fairminds.nl hun fairlanglijstje maken, delen en winnen. Dit kan nog tot de kerst. Het online fairlanglijstje is een voorbode op de lancering van de reguliere site, waar bezoekers terecht kunnen voor drie hoofdonderwerpen:

What’s fair

Wat is fairtrade precies, en wat is het verschil tussen al die (keur)merken? Hoe herken je een fairtrade product? En wat wordt er eigenlijk met fairtrade bereikt?

Create fair

Denk en beslis mee over fairtrade assortiment en productdesign. Beantwoord vragen van producenten over nieuwe producten. Niet alleen op de site kun je fair creëren, ook tijdens bijvoorbeeld workshops en designwedstrijden.

Buy fair

Waar kun je eigenlijk fairtrade producten kopen?

De site is vanaf 27 december online. Tot die tijd kan iedereen er zijn fairlanglijstje samenstellen, delen en kans maken op mooie cadeaus.

Over Fairminds

Fairminds is een initiatief van Wereldwinkels en WAAR en wordt uitgevoerd met financiële ondersteuning van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer