EVS heeft 30.000 jongeren van 18 tot 25 jaar de kans geboden zich onder te dompelen in een andere samenleving en cultuur. In het nieuwe programma Jeugd in Actie, dat in januari 2007 van start gaat, krijgen nog meer jongeren de kans om Europees Vrijwilligerswerk te doen.

 

Samen met de organisaties die vrijwilligers uitzenden en ontvangen, geïnteresseerde nieuwe organisaties, oud-vrijwilligers, buitenlandse vrijwilligers in Nederland en alle andere mensen met interesse in EVS, verdiepen we ons op 26 oktober in het hoe en waarom van het Europees Vrijwilligerswerk. Dit doen we door middel van workshops. Civiq geeft een workshop Jongerenmarketing en Loesje gaat in op haar eigen manier van schrijven in een workshop getiteld: ´Bonnetjes bewaren: Kan je die EVS-ers nog inruilen dan?´. Daarnaast zijn er een aantal workshops over Europees burgerschap en het Europees Vrijwilligerswerk in de praktijk. Voor ieder wat wils!

 

´10 jaar Europees vrijwilligerswerk: verleg je grenzen!´ vindt plaats van 13.30 tot 17.00 in 'In de Driehoek´, vlakbij Utrecht CS. Er is beperkt plek, dus schrijf je snel in via europa@nizw.nl of bel 030-2306550. Meer informatie over het feest en EVS is te vinden op www.programmajeugd.nl/10jaarevs   

 

Europees Vrijwilligerswerk is onderdeel van het Programma JEUGD van de Europese Unie. Het Programma JEUGD biedt subsidie voor vijf soorten buitenschoolse (inter-)nationale projecten van en voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar. www.programmajeugd.nl.

 

 

www.programmajeugd.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer