De Nederlandse voetballers zijn druk in de weer met de voorbereidingen voor het WK in Zuid-Afrika, maar hun vrouwen zitten ook niet stil. Zij beseffen zich dat hun luxe leven in schril contrast staat met het leven in Afrika: het continent waar hun mannen deze zomer te gast zullen zijn. Lonneke: "Ik ben zo trots op de andere vrouwen die in Kenia zijn geweest! Ik was graag met ze meegegaan om mijn handen uit de mouwen te steken, want wat is het een mooi doel waarvoor wij ons mogen inzetten."

De opbrengsten van het programma en alle acties eromheen zijn bestemd voor de bouw van het nieuwe SOS kinderdorp Kisumu in Kenia. Hier zullen vanaf 2011 kinderen die er alleen voor staan kunnen opgroeien in een liefdevol gezin. Het SOS kinderdorp zal bestaan uit 15 gezinshuizen, een sociaal-medisch centrum, een kleuterschool en een basis- en middelbare school. Alle voorzieningen zijn ook toegankelijk voor kinderen uit de omgeving van het kinderdorp. 

http://www.soskinderdorpen.nl

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer